Educaci贸n para la ciudadan铆a mundial: temas y objetivos de aprendizaje

Acc茅s al document
Autoria:聽UNESCO
Editorial: UNESCO
Lloc: Par铆s
Any:聽2015
Idioma:聽Castell脿

Despr茅s de la tasca fundacional realitzada per la UNESCO per aclarir les bases conceptuals de l’educaci贸 per a la ciutadania mundial i proporcionar orientacions en mat猫ria de pol铆tiques i programes, aquest document es va elaborar en resposta a la necessitat dels estats membres de rebre indicacions generals per integrar l’educaci贸 per a la ciutadania mundial en els seus sistemes educatius.

S’hi presenten suggeriments per plasmar els conceptes de l’educaci贸 per a la ciutadania mundial en temes i objectius d’aprenentatge espec铆fics per a cada grup d’edat d’una manera que facilita la seva adaptaci贸 a les circumst脿ncies locals. 脡s un recurs per als educadors, els responsables de l’elaboraci贸 de programes d’estudis, els instructors i els encarregats de la formulaci贸 de pol铆tiques, per貌 tamb茅 ser脿 d’utilitat per a altres copart铆cips en l’educaci贸 que treballen en contextos no formals i informals.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework