Educar para una ciudadan铆a global. Construir un mundo justo desde la escuela

Acc茅s al document
Autoria: Marco Galiero (ed.), Araceli Caballero (col路laboraci贸)
Editorial: Consorcio Conectando Mundos
Lloc: Barcelona
Any: 2009
Idioma: Castell脿

Aquesta publicaci贸 recull l’experi猫ncia de “teixir” una xarxa que connecta a educadors i educadores -conscients de la import脿ncia estrat猫gica de l’educaci贸 formal- que s’han organitzat i s’estan organitzant en diversos pa茂sos per formar-se, formar i contribuir a la transformaci贸 de la societat cap a una major equitat i just铆cia, partint de l’escola. M茅s concretament, el text recull l’experi猫ncia de la I Trobada internacional d’educadors i educadores per a una ciutadania global, celebrada el juliol de 2008 a Cortona.

A les p脿gines que componen aquest llibre, per tant, podem trobar tant les idees te貌riques proposades a Cortona com l’esfor莽 posat a la feina d’intercanvi i di脿leg sobre les estrat猫gies m茅s eficaces per treballar en xarxa per al desenvolupament i la difusi贸 d’una educaci贸 que contribueixi decisivament a crear ciutadans i ciutadanes globals conscients, responsables, actius i solidaris, amb els peus ben posats en el nou segle i amb la mirada dirigida (en la pr脿ctica) cap a un horitz贸 de dignitat humana, de just铆cia i equitat.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework