• Portal Paula
  • Activitats
  • El Mapamundi dels Drets Humans s’actualitza amb noves funcionalitats per publicar treballs d’estudiants

El Mapamundi dels Drets Humans s’actualitza amb noves funcionalitats per publicar treballs d’estudiants

També s’ha habilitat l’opció de compartir les escenes del mapa i la de deixar comentaris, tant a escenes com a treballs, per explicar experiències d’aula sobre les temàtiques il·lustrades.

El Mapamundi interactiu dels Drets Humans – publicat durant el curs 2017-2018 per la Fundació Solidaritat UB i la Fundació Món-3, amb el suport de la Diputació de Barcelona – s’ha actualitzat ara amb noves funcionalitats per facilitar la publicació de treballs d’estudiants a través d’un formulari.

S’hi poden incorporar pòsters, vídeos, presentacions de diapositives, textos… relacionats amb algun dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 (salut, educació, gènere, biodiversitat…), ja sigui en format PDF o mitjançant un enllaç al lloc web on es trobi allotjat el treball (el bloc del centre educatiu, una plataforma de vídeos, etc.).

Així, la base d’escenes que es va crear l’any 2014 per a l’exposició física “Mapamundi dels Drets Humans”, s’anirà actualitzant a l’edició interactiva amb treballs de l’alumnat que denunciïn vulneracions de drets humans o difonguin lluites per defensar-los. Un dels filtres del Mapamundi permet veure tots els treballs publicats.

Per incorporar un treball, cal que tots els materials que contingui (textos, imatges, àudios…) siguin d’autoria pròpia o es disposi d’una llicència d’ús que no infringeixi els drets d’autor/a. També cal verificar que el treball no inclogui dades ni imatges de persones de les quals no es disposi el consentiment exprés i per escrit. I, evidentment, no s’acceptaran documents que constitueixin una difamació ni qualsevol injúria a tercers.

Publicar els treballs al Mapamundi és una forma de difondre els materials generats i, alhora, contribueix a que l’alumnat posi en relació la problemàtica abordada amb altres reptes i territoris. De fet, l’objectiu del Mapamundi és posar en relleu la interdependència de problemàtiques aparentment llunyanes i, per tant, la corresponsabilitat de totes les persones que habitem el planeta en la seva resolució.

A més de l’autopublicació de treballs, s’han habilitat dues funcionalitats més: la de compartir les escenes del Mapamundi (per xarxes socials o per correu electrònic) i la de deixar comentaris tant a escenes com a treballs, en cas que s’hagi tractat el tema en qüestió a l’aula i es vulgui explicar l’experiència.

Us animem a participar al Mapamundi dels Drets Humans i a publicar-hi treballs d’estudiants per il·lustrar-ne i enriquir-ne els continguts. Agraïm la vostra col·laboració.

Amb el suport de:

Diputació de Barcelona

 

 

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework