El XIV Premi de Recerca per a la Pau es lliurarà el 29 de maig

S’hi han presentat 58 treballs, elaborats per 70 estudiants de batxillerat de 50 centres educatius de 26 municipis d’arreu de Catalunya.

Dimecres 29 de maig de 2019 és la data escollida per lliurar el catorzè Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona per a treballs de recerca de batxillerat vinculats a la cultura de pau, que compta amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany, s’hi han presentat 58 treballs, elaborats per 70 estudiants de batxillerat de 50 centres educatius de 26 municipis d’arreu de Catalunya.

L’acte de lliurament del Premi (obert al públic) tindrà lloc a les 19 hores a l’Aula Capella de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

El jurat interdisciplinari del Premi, format íntegrament per professorat titular de la UB, es va reunir el passat 6 de maig per deliberar sobre els treballs de recerca presentats, i va distingir un treball guanyador i set mencions especials d’acord amb criteris com ara: la vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau; el raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca, i la integració de les dimensions local i global en el tractament de la temàtica.

Igualment, el jurat va determinar el Premi especial que atorga el Consell Comarcal del Garraf, destinat al millor treball provinent d’algun centre educatiu de la comarca, i el Premi Joan Gomis que atorga l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, al millor treball procedent d’aquest municipi.

Amb el seu veredicte, que es farà públic en l’entrega del Premi, el jurat vol posar en relleu com el treball de recerca de batxillerat pot contribuir a la denúncia i la millora de situacions problemàtiques de l’entorn.

Per facilitar l’organització de l’acte de lliurament, es prega confirmació de l’assistència a recercapau@ub.edu.

Des de l’organització del Premi, impulsat conjuntament per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) – ICE UB en el marc del programa PAULA, volem donar les gràcies a tot l’alumnat, professorat i centres educatius que han participat en aquesta edició de la iniciativa, que ens ajuda a visibilitzar i dotar de contingut la cultura de pau.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework