El XIV Premi de Recerca per a la Pau es lliurarà el 29 de maig

S’hi han presentat 58 treballs, elaborats per 70 estudiants de batxillerat de 50 centres educatius de 26 municipis d’arreu de Catalunya.

Dimecres 29 de maig de 2019 és la data escollida per lliurar el catorzè Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona per a treballs de recerca de batxillerat vinculats a la cultura de pau, que compta amb el suport de la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona.

Enguany, s’hi han presentat 58 treballs, elaborats per 70 estudiants de batxillerat de 50 centres educatius de 26 municipis d’arreu de Catalunya.

L’acte de lliurament del Premi (obert al públic) tindrà lloc a les 19 hores a l’Aula Capella de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona.

El jurat interdisciplinari del Premi, format íntegrament per professorat titular de la UB, es va reunir el passat 6 de maig per deliberar sobre els treballs de recerca presentats, i va distingir un treball guanyador i set mencions especials d’acord amb criteris com ara: la vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau; el raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca, i la integració de les dimensions local i global en el tractament de la temàtica.

Igualment, el jurat va determinar el Premi especial que atorga el Consell Comarcal del Garraf, destinat al millor treball provinent d’algun centre educatiu de la comarca, i el Premi Joan Gomis que atorga l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, al millor treball procedent d’aquest municipi.

Amb el seu veredicte, que es farà públic en l’entrega del Premi, el jurat vol posar en relleu com el treball de recerca de batxillerat pot contribuir a la denúncia i la millora de situacions problemàtiques de l’entorn.

Per facilitar l’organització de l’acte de lliurament, es prega confirmació de l’assistència a recercapau@ub.edu.

Des de l’organització del Premi, impulsat conjuntament per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP) – ICE UB en el marc del programa PAULA, volem donar les gràcies a tot l’alumnat, professorat i centres educatius que han participat en aquesta edició de la iniciativa, que ens ajuda a visibilitzar i dotar de contingut la cultura de pau.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework