Els nous veïns

Accés a l’experiència
Autoria: Institut Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat)
Any: 2016
Etapa: 3r d’ESO

En el marc de la Xarxa de competències bàsiques (curs 2015-2016), aquest treball per projectes planteja realitzar des de la matèria de Socials una investigació en grup sobre els refugiats siris que estan intentant arribar a Europa, però també sobre els moviments migratoris, per tal de lligar-ho amb el currículum de 3r d’ESO. La investigació parteix d’una guia de preguntes que el professorat lliura a l’alumnat per facilitar-li l’adquisició de coneixements històrics, geogràfics, polítics i socials.

L’objectiu últim és que els i les estudiants actuïn i participin en el foment de la conscienciació i sensibilització del problema a nivell col·lectiu: primer, dins del propi institut; després, en el marc de les seves relacions personals, d’amistat o familiars, i, finalment, a nivell del barri.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework