Els ODS ens recorden que som interdependents i corresponsables

En el marc del projecte “Interdependents, corresponsables“, amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona, la Fundaci贸 Solidaritat UB ofereix un taller de recerca i una exposici贸 sobre drets humans i desenvolupament sostenible als instituts p煤blics de la prov铆ncia de Barcelona.


El taller de recerca

Els temes d’inter猫s de l’alumnat de batxillerat poden estar vinculats a l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i, per tant, els seus treballs de recerca poden contribuir a assolir els 17 objectius que les Nacions Unides han definit en aquesta agenda per eradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones.

Aix貌 茅s el que es treballa al Taller de recerca “Interdependents, corresponsables”, que la Fundaci贸 Solidaritat UB ofereix a grups de 1r de batxillerat (de totes les modalitats) d’instituts p煤blics de la prov铆ncia de Barcelona en el marc del projecte hom貌nim, que compta amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona.

A partir de l’aprenentatge constructiu i cooperatiu, el taller (d’1 hora de durada) busca fer emergir les viv猫ncies pr猫vies de l’alumnat de batxillerat en relaci贸 als reptes globals que planteja l’Agenda 2030 per tal que puguin descobrir la dimensi贸 global d’aquestes experi猫ncies locals i dotar de contingut els termes “interdepend猫ncia” i “corresponsabilitat”.

L’exposici贸

De forma complement脿ria al taller, la Fundaci贸 Solidaritat UB ofereix als instituts la instal路laci贸 de l’exposici贸 Mapamundi dels Drets Humans (mides: 2,295 x 2,2 metres), editada l鈥檃ny 2014 amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona i que va acompanyada de pautes perqu猫 el professorat la pugui treballar a l’aula.

Tant el taller com l’exposici贸 s贸n activitats gratu茂tes per als instituts p煤blics de la prov铆ncia de Barcelona, si b茅 el nombre d’activitats ofertes 茅s limitat: s’ofereixen 12 tallers de recerca “Interdependents, corresponsables” i la possibilitat d’instal路lar l’exposici贸 en 10 centres educatius.

El mapamundi interactiu i el taller de c貌mic

D’altra banda, en el marc del projecte “Interdependents, corresponsables”, la mostra Mapamundi dels Drets Humans s’est脿 editant en format interactiu, en l铆nia, per tal de complementar els continguts de la versi贸 f铆sica i reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a partir de treballs realitzats per l’alumnat.

El mapamundi interactiu es nodrir脿 dels treballs que sorgeixin del taller de recerca, per貌 tamb茅 de treballs generats en el marc d’altres projectes, com els c貌mics elaborats en el Taller de c貌mic pels Drets Humans, incl貌s en el cat脿leg d鈥檃ccions d鈥檈ducaci贸 per al desenvolupament de la Diputaci贸 de Barcelona (curs 2016-2017) i que poden sol路licitar ens locals de la demarcaci贸 de Barcelona de menys de 100.000 habitants.

Correu de sol路licitud: recercapau@ub.edu

 

Amb el suport de:

 

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework