Els ODS ens recorden que som interdependents i corresponsables

En el marc del projecte “Interdependents, corresponsables“, amb el suport de la Diputació de Barcelona, la Fundació Solidaritat UB ofereix un taller de recerca i una exposició sobre drets humans i desenvolupament sostenible als instituts públics de la província de Barcelona.


El taller de recerca

Els temes d’interès de l’alumnat de batxillerat poden estar vinculats a l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible i, per tant, els seus treballs de recerca poden contribuir a assolir els 17 objectius que les Nacions Unides han definit en aquesta agenda per eradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones.

Això és el que es treballa al Taller de recerca “Interdependents, corresponsables”, que la Fundació Solidaritat UB ofereix a grups de 1r de batxillerat (de totes les modalitats) d’instituts públics de la província de Barcelona en el marc del projecte homònim, que compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

A partir de l’aprenentatge constructiu i cooperatiu, el taller (d’1 hora de durada) busca fer emergir les vivències prèvies de l’alumnat de batxillerat en relació als reptes globals que planteja l’Agenda 2030 per tal que puguin descobrir la dimensió global d’aquestes experiències locals i dotar de contingut els termes “interdependència” i “corresponsabilitat”.

L’exposició

De forma complementària al taller, la Fundació Solidaritat UB ofereix als instituts la instal·lació de l’exposició Mapamundi dels Drets Humans (mides: 2,295 x 2,2 metres), editada l’any 2014 amb el suport de la Diputació de Barcelona i que va acompanyada de pautes perquè el professorat la pugui treballar a l’aula.

Tant el taller com l’exposició són activitats gratuïtes per als instituts públics de la província de Barcelona, si bé el nombre d’activitats ofertes és limitat: s’ofereixen 12 tallers de recerca “Interdependents, corresponsables” i la possibilitat d’instal·lar l’exposició en 10 centres educatius.

El mapamundi interactiu i el taller de còmic

D’altra banda, en el marc del projecte “Interdependents, corresponsables”, la mostra Mapamundi dels Drets Humans s’està editant en format interactiu, en línia, per tal de complementar els continguts de la versió física i reflexionar sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible a partir de treballs realitzats per l’alumnat.

El mapamundi interactiu es nodrirà dels treballs que sorgeixin del taller de recerca, però també de treballs generats en el marc d’altres projectes, com els còmics elaborats en el Taller de còmic pels Drets Humans, inclòs en el catàleg d’accions d’educació per al desenvolupament de la Diputació de Barcelona (curs 2016-2017) i que poden sol·licitar ens locals de la demarcació de Barcelona de menys de 100.000 habitants.

Correu de sol·licitud: recercapau@ub.edu

 

Amb el suport de:

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework