En construcció, universitat crítica i compromesa

La Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (FSUB) hem participat, el 15 de gener, al seminari de treball sobre educació per al desenvolupament (EpD) en l’àmbit universitari, organizat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS), amb l’objectiu de contribuir a generar un procés que, mitjançant el treball en xarxa entre agents universitaris i socials, afavoreixi la incorporació de les perspectives de l’EpD en els estudis de grau.

SeminariEpD1

© FAS – UAB

Amb el subtítol “Construint una universitat crítica i compromesa“, la jornada ha reunit més de 40 professionals procedents de les diferents universitats públiques catalanes, d’entitats que treballen l’EpD i d’altres agents afins amb trajectòria en l’àmbit de l’educació superior.

El conjunt de participants ha debatut possibles estratègies per a la integració d’un enfocament d’educació crítica en els estudis de grau universitaris. En concret, s’ha parlat sobre com facilitar el coneixement mutu entre els actors implicats i l’intercanvi d’experiències curriculars innovadores en aquest camp.

Com a treball in situ, els i les professionals assistents al seminari han analitzat els elements que afavoreixen i dificulten la incorporació de les perspectives de l’EpD en l’educació formal universitària i han elaborat un primer llistat de recomanacions, com a punt de partida per a la definició de línies d’acció més concretes.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework