Lliurats els V Premis de C貌mic pels Drets Humans de L鈥橦ospitalet de Llobregat

Aquests guardons s贸n la cloenda d鈥檜ns tallers de c貌mic impulsats per Cooperaci贸 L鈥橦, amb la col路laboraci贸 de la Fundaci贸 Solidaritat UB, que han arribat a 570 alumnes de 5猫 de prim脿ria del municipi.

Una de les vinyetes de la tira de c貌mic guanyadora.

La tira de c貌mic de tres alumnes de l鈥橢scola Men茅ndez Pidal ha estat la guanyadora de la V edici贸 dels Premis de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global de L鈥橦ospitalet de Llobregat, que s鈥檋an lliurat el 19 de novembre de 2019 al Teatre Joventut. Tamb茅 hi ha hagut tres mencions especials i tretze acc猫ssits.

Aquests guardons s贸n la cloenda de la V edici贸 dels Tallers de C貌mic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, que el Programa de Cooperaci贸 i Solidaritat de l鈥橝juntament de L鈥橦ospitalet impulsa amb la col路laboraci贸 de la Fundaci贸 Solidaritat UB i el suport de la Diputaci贸 de Barcelona.

Durant el curs 2018-2019, els tallers han arribat a 570 alumnes de 5猫 de prim脿ria de 14 centres educatius de la ciutat. D鈥檜na banda, la iniciativa apropa els nens i nenes a la realitat quotidiana de pa茂sos empobrits i a la nostra corresponsabilitat en aquesta realitat; d鈥檃ltra banda, presenta a l鈥檃lumnat el llenguatge i les t猫cniques d鈥檈laboraci贸 del c貌mic, com a mitj脿 d鈥檈xpressi贸 v脿lid per tractar temes de Drets Humans i Ciutadania Global: relacions internacionals, racisme, crisi del refugi, igualtat de g猫nere, paper de la solidaritat鈥

A l’acte de lliurament de premis – presentat per l’humorista Ra煤l Alcaraz – hi han participat la tinenta d鈥檃lcaldia de l鈥櫭rea de Participaci贸 i Relacions Ciutadanes de l’Ajuntament de L’Hospitalet, Maria 脕ngeles Sari帽ena; la cap de l’oficina de Cooperaci贸 de la direcci贸 de Relacions Internacionals de la Diputaci贸 de Barcelona, Marga Barcel贸; el director del Programa de Cooperaci贸 i Solidaritat de l鈥橝juntament de L鈥橦ospitalet, Nicol谩s Cort茅s, i el director de la Fundaci贸 Solidaritat UB, Xavier L贸pez; aix铆 com els responsables dels tallers a les escoles: l’il路lustrador Miguel 脕lvarez i el soci貌leg Fernando Acosta.

Les tires de c貌mic guardonades formaran part d’un nou llibre Vinyetes a l鈥檈scola per la solidaritat, del qual ja se n鈥檋an publicat quatre edicions disponibles al final d鈥aquesta p脿gina web. El llibre inclou tant les creacions de l鈥檃lumnat com tires de c貌mic de dibuixants professionals.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework