Entrevista

Una entrevista 茅s una conversa entre dues o m茅s persones, basada en un seguit de preguntes o afirmacions que la persona entrevistadora planteja a les persones entrevistades per a que expressin les seves respostes.

entrevistaProcediments:

  1. A partir del marc te貌ric (recerca bibliogr脿fica), s’elabora un q眉estionari amb els enunciats o preguntes que guiaran la conversa.
  2. Cal confeccionar tamb茅 un full de consentiment informat que cada persona entrevistada signar脿 per duplicat.
  3. Acordar un lloc i horari d’entrevista, en algun espai on la persona entrevistada pugui sentir-se c貌moda, que ofereixi certa seguretat a l’estudiant que entrevista -preferentment, un espai p煤blic- i que permeti l’enregistrament -脿udio o audiovisual- de la conversa.
  4. Realitzar la transcripci贸 de l’entrevista enregistrada per tal de poder processar les dades. Alguns elements de comunicaci贸 no verbal (gestos, to de veu, silencis…) i esdeveniments (com s’inicia la trobada, interrupcions de la conversa…) es transcriuen quan es consideren significatius en relaci贸 a la q眉esti贸 investigada. En la planificaci贸 de l’entrevista, cal tenir en compte el temps que ocupar脿 aquesta transcripci贸 (per cinc minuts d’entrevista, es necessitaran un m铆nim de 15 minuts de transcripci贸).
  5. Procedir a l’an脿lisi de contingut de l’entrevista transcrita.

Aplicacions:

L’entrevista s’utilitza per recollir informacions sobre la q眉esti贸 investigada a partir de les persones que han estat en contacte amb aquella situaci贸: persones que viuen la situaci贸 en primera persona, amistats i familiars d’aquestes persones, professionals que hi treballen, persones que l’investiguen, entitats o col路lectius que donen suport a les persones implicades, etc.

Les informacions que es recullen corresponen a opinions, percepcions, records d’experi猫ncies, nocions, etc.

Fitxa de la t猫cnica per a l’estudiant:

Entrevista

 

Alguns exemples:

Per saber-ne m茅s:

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework