Environmental Justice Atlas

Enllaç al recurs
Autoria: Institut de Ci̬ncia i Tecnologia Ambientals РUAB et al.
Any: Des de 2015
Etapa: Batxillerat, Universitat i EPA
Idioma: Anglès
Atles que documenta i cataloga el conflicte social al voltant de temes ambientals.

El mapa recull històries de comunitats de tot el món que lluiten per la justícia ambiental, és a dir, per defensar les seves terres, aire, aigua, boscos i els seus mitjans de subsistència contra projectes nocius i activitats extractives amb forts impactes ambientals i socials (mineria, preses, plantacions d’arbres, fracking, crema de gas, incineradores, etc.).

El seu objectiu és fer més visibles aquestes mobilitzacions, destacar les reivindicacions i els testimonis i reclamar la responsabilitat de les empreses i els governs en les injustícies infligides a través de les seves activitats. També vol ser un espai virtual per a aquells que treballen en temes de justícia ambiental, de manera que puguin obtenir informació, trobar altres grups treballant en temes relacionats, i augmentar la visibilitat dels conflictes ambientals.

Etiquetes:, , , , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework