Estaci贸 Ciutat

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: CCCB i Ajuntament de Barcelona
Curs: 2017 – 2018
Etapa: Prim脿ria
Idioma: Catal脿
Espai d鈥檃cci贸 ciutadana per a la millora ambiental de Barcelona, amb diferents activitats.

La iniciativa parteix del projecte “Cl铆nica de Salut Ambiental” de Natalie Jeremijenko per a l鈥檈xposici贸 Despr茅s de la Fi del M贸n, i compta amb la cooperaci贸 de m茅s d鈥檜n centenar d鈥檃gents, centres cient铆fics, escoles, grups ve茂nals i entitats diverses per respondre col路lectivament a grans reptes alineats amb els objectius del COP21 relatius a les ciutats.

Entre aquests prop貌sits, hi ha la millora de la qualitat de l鈥檃ire a trav茅s de l’activitat xAire, que ha incl貌s una acci贸 de monitoratge de la contaminaci贸 de l鈥檃ire de Barcelona per di貌xid de nitr貌gen (NO2). Un total de 20 escoles de Barcelona -dues de cada districte- han col路locat 810 sensors de contaminaci贸 per NO2 a les zones en qu猫 els nens i nenes i les fam铆lies fan vida.

S’hi han implicat tant pares, mares i professorat, com els infants, que han estudiat les matr铆cules dels cotxes que tenen a casa per saber quant contaminen i han repassat el cam铆 que fan fins a l鈥檈scola per identificar-hi les fonts de contaminaci贸 i triar els punts on col路locar els sensors. Un cop es recullin les dades, els centres podran treballar sobre els resultats i prendran decisions per combatre la contaminaci贸.

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework