Estació Ciutat

Accés a l’experiència
Autoria: CCCB i Ajuntament de Barcelona
Curs: 2017 – 2018
Etapa: Primària
Idioma: Català
Espai d’acció ciutadana per a la millora ambiental de Barcelona, amb diferents activitats.

La iniciativa parteix del projecte “Clínica de Salut Ambiental” de Natalie Jeremijenko per a l’exposició Després de la Fi del Món, i compta amb la cooperació de més d’un centenar d’agents, centres científics, escoles, grups veïnals i entitats diverses per respondre col·lectivament a grans reptes alineats amb els objectius del COP21 relatius a les ciutats.

Entre aquests propòsits, hi ha la millora de la qualitat de l’aire a través de l’activitat xAire, que ha inclòs una acció de monitoratge de la contaminació de l’aire de Barcelona per diòxid de nitrògen (NO2). Un total de 20 escoles de Barcelona -dues de cada districte- han col·locat 810 sensors de contaminació per NO2 a les zones en què els nens i nenes i les famílies fan vida.

S’hi han implicat tant pares, mares i professorat, com els infants, que han estudiat les matrícules dels cotxes que tenen a casa per saber quant contaminen i han repassat el camí que fan fins a l’escola per identificar-hi les fonts de contaminació i triar els punts on col·locar els sensors. Un cop es recullin les dades, els centres podran treballar sobre els resultats i prendran decisions per combatre la contaminació.

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework