Estaci贸 Ciutat

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: CCCB i Ajuntament de Barcelona
Curs: 2017 – 2018
Etapa: Prim脿ria
Idioma: Catal脿
Espai d鈥檃cci贸 ciutadana per a la millora ambiental de Barcelona, amb diferents activitats.

La iniciativa parteix del projecte “Cl铆nica de Salut Ambiental” de Natalie Jeremijenko per a l鈥檈xposici贸 Despr茅s de la Fi del M贸n, i compta amb la cooperaci贸 de m茅s d鈥檜n centenar d鈥檃gents, centres cient铆fics, escoles, grups ve茂nals i entitats diverses per respondre col路lectivament a grans reptes alineats amb els objectius del COP21 relatius a les ciutats.

Entre aquests prop貌sits, hi ha la millora de la qualitat de l鈥檃ire a trav茅s de l’activitat xAire, que ha incl貌s una acci贸 de monitoratge de la contaminaci贸 de l鈥檃ire de Barcelona per di貌xid de nitr貌gen (NO2). Un total de 20 escoles de Barcelona -dues de cada districte- han col路locat 810 sensors de contaminaci贸 per NO2 a les zones en qu猫 els nens i nenes i les fam铆lies fan vida.

S’hi han implicat tant pares, mares i professorat, com els infants, que han estudiat les matr铆cules dels cotxes que tenen a casa per saber quant contaminen i han repassat el cam铆 que fan fins a l鈥檈scola per identificar-hi les fonts de contaminaci贸 i triar els punts on col路locar els sensors. Un cop es recullin les dades, els centres podran treballar sobre els resultats i prendran decisions per combatre la contaminaci贸.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework