Estudiants de batxillerat formen un grup de recerca sobre la crisi del refugi

Una quinzena d’estudiants de batxillerat han participat aquest dimecres, 8 de mar莽 de 2017, a la Trobada d’assessorament de recerques sobre el conflicte de S铆ria i la crisi del refugi, que la Fundaci贸 Solidaritat UB ha organitzat en el marc del projecte “El conflicte de S铆ria en la recerca de batxillerat”, que compta amb el suport de l’Ag猫ncia Catalana de Cooperaci贸 al Desenvolupament (ACCD).

El paper de la dona en el conflicte armat, la situaci贸 d’apatr铆dia dels infants que neixen en camps de refugiats, l’acci贸 del Parlament Europeu en relaci贸 a la crisi del refugi, una comparaci贸 entre el suport que proporciona Catalunya i el que proporciona el L铆ban, la casu铆stica d’un edifici alemany reconvertit per acollir persones refugiades, el grau de sensibilitzaci贸 de la poblaci贸 catalana…

Aquestes han estat algunes de les tem脿tiques d’inter猫s sobre el conflicte de S铆ria i la crisi del refugi que han intercanviat els i les estudiants assistents a la trobada d’assessorament, en qu猫 s’ha treballat per definir objectius de recerca a l’abast de l’alumnat de batxillerat.

La sessi贸 ha incidit en el fet que una recerca ha de generar coneixement nou a partir d’un objectiu espec铆fic i una revisi贸 bibliogr脿fica que fonamenti l’an脿lisi de les dades recollides. Tamb茅 s’ha recalcat que 茅s imprescindible respectar els drets de les persones participants a la recerca, i que aix貌 requereix una especial sensibilitat i consci猫ncia 猫tica en el cas de les persones refugiades, que sovint es troben en situaci贸 de vulnerabilitat.

A m茅s de compartir聽exemples de treballs sobre el refugi, propostes de recerca sobre el tema i fonts d’informaci贸, a la trobada tamb茅 s’ha subratllat que la recerca cient铆fica professional 茅s una activitat social que, en la majoria de casos, no es desenvolupa individualment; sin贸 dins d’un equip o grup de recerca. Cada investigaci贸 aporta una pe莽a al puzle del coneixement. Per aix貌, el grup de recerca no nom茅s permet con猫ixer el tema amb m茅s profunditat, sin贸 que tamb茅 d贸na suport davant dubtes i dificultats, i ajuda a definir el propi projecte.

Amb aquesta idea, l’alumnat present a la trobada s’ha constitu茂t com a grup de recerca, en qu猫, durant l’any 2017, col路laboraran estudiants de diferents centres educatius de Catalunya que investiguen el conflicte de S铆ria i la crisi del refugi (amb objectius diversos). Si hi vols participar, escriu-nos a recercapau@ub.edu indicant nom i primer cognom, institut de proced猫ncia i objectiu de recerca.

Per als intercanvis del grup, s’ha habilitat un espai espec铆fic dins del Campus Obert de la Universitat de Barcelona: Grup de recerca de batxillerat. El conflicte de S铆ria i la crisi del refugi. Per accedir-hi, cal crear un compte personal.

L’any 2018 es tancar脿 aquest grup de recerca i se n’obrir脿 un altre en drets humans i sostenibilitat global, en qu猫 tamb茅 poden participar estudiants que investiguin sobre el conflicte de S铆ria i la crisi del refugi.

Amb el suport de:

 

 

 

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework