Estudio del curr铆culum oculto antiecol贸gico de los libros de texto

Acc茅s al document
Autoria:聽VV.AA.
Editorial:聽Ecologistes en Acci贸
Lloc:聽Madrid
Any:聽2006
Idioma:聽Castell脿

Estudi realitzat聽sobre 60 llibres de text de 6猫 curs de Prim脿ria i 1r de Batxillerat que alerta que als llibres de text no existeix el concepte de sostenibilitat ni el seu contrari, el d’insostenibilitat.

Els seus autors sostenen que “l’ocultaci贸 de la gravetat de la crisi ecol貌gica (i social) contempor脿nia 茅s generalitzada” i afegeixen que “la major part dels textos fugen de problematitzar la realitat i especialment d’aquells assumptes que s贸n clau en el sosteniment del model de desenvolupament actual (producci贸, creixement, multinacionals, transports, propietat privada, etc.)”.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework