Experi猫ncies d’EpD a la Universitat

漏 Congreso CUD

Enlla莽 al recurs

T’interessa con猫ixer experi猫ncies d’Educaci贸 per al Desenvolupament a la Universitat? En aquesta p脿gina聽trobes les que es van presentar, l’abril del 2013, al聽VI聽Congr茅s Universitat i Cooperaci贸 al Desenvolupament聽celebrat a聽Val猫ncia.

Algunes de les propostes incloses en aquesta l铆nia tem脿tica van ser, per exemple:

  • Experi猫ncies de聽col路laboraci贸聽amb聽actors del Nord i聽el Sud.
  • L’EpD聽a l’Espai聽Europeu聽d’Educaci贸聽Superior.
  • Metodologies d’aprenentatge participatiu.
  • Web 2.0, xarxes聽socials i sensibilitzaci贸: espais de participaci贸.

Sota聽el lema 鈥淒esenvolupament hum脿 i Universitat鈥, els continguts del congr茅s van analitzar el paper de les universitats en la promoci贸 del Desenvolupament Hum脿 i van posar en valor la investigaci贸聽b脿sica聽i aplicada que es聽realitza en aquests centres educatius聽en pro del desenvolupament i聽la cooperaci贸 internacional.

En l’脿mbit de l’educaci贸 per al desenvolupament, els organitzadors del congr茅s van remarcar que 鈥les universitats tenen una gran capacitat per promoure la construcci贸 d’una ciutadania聽global solid脿ria i compromesa聽amb la lluita contra la pobresa, l’exclusi贸 social i les desigualtats鈥.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework