Experi猫ncies de Recerca per a la Ciutadania Global

Recull d’experi猫ncies d’educaci贸 per a la ciutadania global basades en investigaci贸.

Mapeig col路laboratiu de l鈥檃rquitectura hostil

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Arrels Fundaci贸
Any: 2023
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Catal脿
Mapeig col路laboratiu centrat a detectar i visibilitzar les barreres arquitect貌niques que vulneren els drets de les persones sense llar, tant a la via p煤blica com en entrades de locals comercials, d鈥檈dificis o de p脿rquings. En petits grups, l’alumnat fotografia exemples d鈥arquitectura hostil que troba als seus barris, i els comparteix en un mapa digital, amb una breu descripci贸. L鈥檃cci贸 s鈥檃companya d鈥檜na unitat did脿ctica perqu猫 l鈥檃lumnat pugui reflexionar i debatre a l鈥檃ula al voltant d’aquesta tend猫ncia de disseny urb脿 i de les ciutats inclusives.聽

Llegir m茅s

Mercat de Projectes Socials APS – URV

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Programa Aprenentatge Servei de la Universitat Rovira i Virgili (URV)
Any: Des de 2014
Etapa: Universitat
Idioma: Catal脿
Activitat orientada a facilitar la col路laboraci贸 entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i entitats socials del territori, en el context del Programa Aprenentatge Servei. Seguint un format de mercat, les entitats proposen projectes de naturalesa social, cultural i ambiental per ser desenvolupats com a Treballs de Final de Grau, Treballs de Final de M脿ster i Tesis Doctorals. La finalitat 茅s promoure recerques que responguin a necessitats reals i siguin desenvolupades d’acord amb els par脿metres de la innovaci贸 social.

Es plantegen, per exemple, necessitats de col路lectius amb diversos tipus de discapacitat, accions per a la promoci贸 de la salut o de la cultura, actuacions per a la conservaci贸 d’espais naturals, o intervencions per a la defensa dels drets dels col路lectius m茅s vulnerables.

Llegir m茅s

Propostes d’entitats per desenvolupar un TFG en ApS

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Oficina ApS de la Universitat Aut貌noma de Barcelona (UAB)
Any: 2020
Etapa: Universitat
Idioma: Catal脿
L’Oficina ApS de la Universitat Aut貌noma de Barcelona (UAB) recull en aquesta p脿gina propostes d’entitats sense 脿nim de lucre per desenvolupar un Treball Final de Grau (TFG) en l’脿mbit de l’Aprenentatge-Servei (ApS), algunes de les quals poden desenvolupar-se com a recerca.

Llegir m茅s

Jam de Treballs de Recerca de Cornell脿

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Citilab i instituts de Cornell脿, amb la col路laboraci贸 del CRP V del Baix Llobregat i el suport de l鈥橝juntament de Cornell脿
Any: 2019 i successius
Etapa: Batxillerat
Idioma: Catal脿
Jornades intensives centrades en els treballs de recerca de batxillerat amb l’objectiu que l’alumnat defineixi el tema i altres elements del projecte que haur脿 de presentar durant el segon curs i que suposar脿 un 10% de la nota de l’etapa.

Llegir m茅s

Immigrant Escape Room

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Jos茅 Luis Redondo (EE.PP de la Sagrada Familia, 脷beda)
Any: 2019
Etapa: ESO, Batxillerat
Idioma: Castell脿
L’experi猫ncia s’estructura en dues parts: en la primera, per grups, l’alumnat tria una ruta migrat貌ria i investiga tant les causes dels despla莽aments com els itineraris seguits i els principals obstacles a sortejar; en la segona, partint de la recerca pr猫via, l’alumnat elabora la documentaci贸, proves i pistes d’un escape room en qu猫 recrea (amb realisme i sense frivolitzar) escenaris i casu铆stiques d’un possible recorregut migratori: fronteres, un CIE, la falsificaci贸 de documents …

Llegir m茅s

Senior Assistant

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Els alumnes V. Andr茅s, A. Latorre, P. L贸pez y 脕. P茅rez, de 1r de Batxillerat de l’IES Salvador Victoria de Monreal del Campo (Terol), amb la professora Pilar Latorre
Any: 2016-2017
Etapa: Batxillerat
Idioma: Castell脿
Ideaci贸, disseny i construcci贸 d’un dispositiu (dispensador de pastilles, sensor de fums i gasos, avisador d’accidents…) per millorar l’autonomia i afavorir la independ猫ncia de la gent gran de l’entorn que viu sola.

Llegir m茅s

Projecte Migracions

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: INS Barres i Ones (Badalona)
Any: Des de 2016
Etapa: 3r d’ESO
Idioma: Catal脿

Les migracions s贸n el fil conductor del treball globalitzat de 3r d’ESO. L’alumnat s’aproxima a aquesta realitat des de diferents punts de vista i, despr茅s d’un proc茅s de recerca i reflexi贸, realitza dues propostes art铆stiques en alian莽a amb el Museu d’Hist貌ria de la Immigraci贸 de Catalunya (MhiC) i l’Ajuntament de Badalona.

Llegir m茅s

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework