Fer recerca a Secund脿ria. Un repte per a l’alumnat i per al professorat

Fitxa del document
Autoria: Mar铆a del Pilar Menoyo D铆az
Editorial:聽Associaci贸 de Mestres Rosa Sensat
Any:聽2014
Idioma:聽Catal脿

Llibre de la professora Mar铆a del Pilar Menoyo, Premi Marta Mata de Pedagogia 2013, bi貌loga i doctora en matem脿tiques i ci猫ncies per la UAB, qui treballa des del 1992 a l鈥橧nstitut Juan Manuel Zafra de Barcelona.

L’obra, publicada dins de la col路lecci贸 Premis de l’Associaci贸 de Mestres Rosa Sensat, mostra propostes de gradaci贸 i actuaci贸 dirigides al professorat per incorporar la realitzaci贸 de treballs de recerca per part de l’alumnat ja des de 1r d鈥橢SO. “Si volem una educaci贸 per a tota la poblaci贸, que accepti les difer猫ncies i que aprofiti la diversitat com una oportunitat per promoure l’aprenentatge, haurem de portar a terme pr脿ctiques educatives per estimular la creativitat, la gesti贸 de la informaci贸 i la comunicaci贸 de resultats”, recull la l铆nia argumental de la publicaci贸.

Aquest llibre est脿 basat en la tesi doctoral “An脿lisi del proc茅s de realitzaci贸 i tutoritzaci贸 dels treballs d’investigaci贸 a secund脿ria: propostes did脿ctiques per millorar la compet猫ncia en recerca de l’alumnat“, que es pot consultar en acc茅s obert a trav茅s del portal Tesis Doctorals en Xarxa.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework