Glaceres: una meravella en extinci贸

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: Anna Oliv茅, Institut Gabriel Ferrater i Soler (Reus)
Any: 2012
Etapa: 2n de Batxillerat
Treball de recerca de batxillerat guardonat als Premis de Recerca Jove 2012 que estudia el retroc茅s de les glaceres d鈥橢uropa.

Les glaceres s贸n molt sensibles als canvis de temperatura i, per tant, s贸n indicadors clim脿tics de l鈥檈scalfament global. Les dades que evidencien un canvi clim脿tic s贸n cada vegada m茅s abundants per貌 rarament poden ser quantificades per particulars.

Aquest treball utilitza l鈥櫭爉plia col路lecci贸 fotogr脿fica acumulada al llarg dels anys per la fam铆lia de l鈥檃utora en les seves visites a glaceres d鈥橢uropa per mesurar-ne la regressi贸. L鈥檕bjectiu del treball 茅s mesurar el retroc茅s en longitud i altura, la velocitat i l鈥檃cceleraci贸 del desgla莽 i a partir dels resultats extrapolar la data en qu猫 poden arribar a desapar猫ixer.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework