Glosario de términos de la educación para la ciudadanía democrática

bibliografiaAccés al document
Autoria: O’Shea, K.
Editorial: Consell d’Europa
Lloc: Estrasburg
Any: 2003
Idioma: Castellà

El propòsit del present glossari no és oferir tots els termes relatius a l’educació per a la ciutadania democràtica (ECD), sinó només aquells que reflecteixen les idees expressades en una sèrie de documents del Consell d’Europa.

Així, es posa a l’abast del lector un marc i un recorregut introductoris a través dels termes significatius de l’ECD i es pretén donar suport a la promoció de la política en aquesta matèria als Estats membres. El glossari inclou 31 termes i es divideix en tres seccions (Conceptes bàsics, Processos i pràctiques d’ECD i Resultats de l’ECD). No es formulen definicions estrictes, sinó, més aviat, breus anàlisis del terme i de la seva relació amb l’ECD.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework