El guanyador del 9è Premi Recerca per a la Pau obté tres guardons a Exporecerca Jove

El treball de recerca de batxillerat guanyador de la 9a edició del Premi de Recerca per a la Pau de la UB ha estat guardonat aquest cap de setmana amb tres premis de la XVI Exporecerca Jove, organitzada per MAGMA (Associació per Promoure la Recerca Jove) al Campus La Salle.

La recerca “Ni perdono, ni oblido. Documental sobre la fotografia de la retirada de 1939“, de Joan Giralt Filella de l’Institut Vil·la Romana de la Garriga, ha rebut els següents reconeixements:

Lliurament del IX Premi Recerca per a la Pau a Joan Giralt

  • Primer Premi Exporecerca Jove en la categoria C, que consisteix en la participació a la principal fira de treballs d’investigació i recerca a nivell mundial, Expo Science International, que se celebrarà del 19 al 25 de juliol a Bèlgica.
  • Premi Especial Magma en ciències socials, que consisteix en la participació a la fira Galiciencia, que se celebrarà a Ourense del 18 al 20 de novembre de 2015.
  • Premi Editorial Penguin Random House Grupo Editorial, pel qual rebrà el finançament del primer any de carrera amb un valor total màxim de 1.500€, juntament amb l’oportunitat de realitzar unes pràctiques laborals per conèixer l’empresa i desenvolupar-s’hi professionalment.

A l’hora de guardonar “Ni perdono, ni oblido” amb el IX Premi de Recerca per a la Pau, el jurat va tenir en compte la vinculació i la coherència del treball amb la cultura de la pau, el raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca, la integració de les dimensions local i global de la temàtica, l’originalitat del treball i la contribució de la recerca a il·lustrar i dotar de contingut la cultura de la pau. En concret, en el veredicte del premi, el jurat va destacar «l’ànsia de saber de l’estudiant, que es reflecteix en una recerca històrica que sembla cercar l’exhaustivitat: fent ús de diverses fonts (orals, escrites, audiovisuals, arxius convencionals i de la xarxa), duu a terme la difícil tasca d’elaborar una construcció transversal i demostra que un treball pot ser vertebrat en formats diferents».

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework