• Portal Paula
  • Not铆cies
  • El guanyador del 9猫 Premi Recerca per a la Pau obt茅 tres guardons a Exporecerca Jove

El guanyador del 9猫 Premi Recerca per a la Pau obt茅 tres guardons a Exporecerca Jove

El treball de recerca de batxillerat guanyador de聽la 9a edici贸 del Premi de Recerca per a la Pau聽de la UB聽ha estat guardonat aquest cap de setmana amb tres premis de la XVI Exporecerca Jove, organitzada per MAGMA (Associaci贸 per Promoure la Recerca Jove) al Campus La Salle.

La recerca “Ni perdono, ni oblido. Documental sobre la fotografia de la retirada de 1939“, de聽Joan Giralt Filella聽de l鈥橧nstitut Vil路la Romana de la Garriga,聽ha rebut els seg眉ents reconeixements:

Lliurament del IX Premi Recerca per a la Pau a Joan Giralt

  • Primer Premi Exporecerca Jove en la categoria C, que consisteix en la participaci贸 a la principal fira de treballs d’investigaci贸 i recerca a nivell mundial, Expo Science International, que se celebrar脿 del 19 al 25 de juliol a B猫lgica.
  • Premi Especial Magma en ci猫ncies socials, que consisteix en la participaci贸 a la fira Galiciencia, que se celebrar脿 a Ourense del 18 al 20 de novembre de 2015.
  • Premi Editorial Penguin Random House Grupo Editorial, pel qual聽rebr脿 el finan莽ament del primer any de carrera amb un valor total聽m脿xim de 1.500鈧, juntament amb l’oportunitat de realitzar unes pr脿ctiques laborals per聽con猫ixer l’empresa i desenvolupar-s’hi professionalment.

A l’hora de guardonar “Ni perdono, ni oblido” amb el IX Premi de Recerca per a la Pau, el jurat va tenir en compte la vinculaci贸 i la coher猫ncia del treball amb la cultura de la pau, el raonament cr铆tic i el rigor metodol貌gic en el desenvolupament de la recerca, la integraci贸 de les dimensions local i global de la tem脿tica, l鈥檕riginalitat del treball i la contribuci贸 de la recerca a il路lustrar i dotar de contingut la cultura de la pau. En concret, en el veredicte del premi, el jurat va destacar 芦l鈥櫭爊sia de saber de l鈥檈studiant, que es reflecteix en una recerca hist貌rica que sembla cercar l鈥檈xhaustivitat: fent 煤s de diverses fonts (orals, escrites, audiovisuals, arxius convencionals i de la xarxa), duu a terme la dif铆cil tasca d鈥檈laborar una construcci贸 transversal i demostra que un treball pot ser vertebrat en formats diferents禄.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework