Compet猫ncies generals

Es tracta d’un curr铆culum orientat per compet猫ncies, diferenciant entre compet猫ncies generals -d’etapa- i compet猫ncies espec铆fiques -de cada mat猫ria- que, en conjunt, “contribueixen al desenvolupament personal de l鈥檃lumnat, a la pr脿ctica de la ciutadania activa, a la incorporaci贸 a la vida adulta de manera satisfact貌ria i al desenvolupament de l鈥檃prenentatge al llarg de tota la vida”.

S鈥檈nt茅n per compet猫ncia la capacitat d鈥檃plicar els coneixements i les habilitats, de manera transversal i interactiva, en contextos i situacions que requereixen la intervenci贸 de coneixements vinculats a diferents sabers, cosa que implica la comprensi贸, la reflexi贸 i el discerniment tenint en compte la dimensi贸 social de cada situaci贸.

Decret 142/2008, Article 7

Aix铆 doncs, es planteja una “visi贸 global i contextualitzada del saber”.

Tanmateix, com que la compet猫ncia 茅s acci贸 i l鈥檃cci贸 es d贸na sovint en un context social, cal integrar la reflexi贸 moral i l鈥檈ducaci贸 en valors en el treball de qualsevol mat猫ria.

Decret 142/2008, Annex 1

Les compet猫ncies generals, que han de desenvolupar-se des de totes les mat猫ries i accions educatives del batxillerat, s贸n:


[fes clic aqu铆 per descarregar la imatge en PDF]


 

Visita tamb茅 la guia Compet猫ncies i EpD

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework