Servicio comunitario

El servei comunitari s’orienta al desenvolupament de la compet猫ncia social i ciutadana mitjan莽ant la metodologia de l’aprenentatge-servei. Es tracta que l’alumnat aprengui en l’exercici actiu de la ciutadania, tot posant en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

El servei comunitari ha d’estar vinculat a les necessitats de l’entorn, al Projecte Educatiu de Centre i al seu curr铆culum. Per tal de poder desenvolupar aquests projectes, cal comptar amb la col路laboraci贸 dels agents del territori: centres educatius, administracions i serveis, i entitats educatives, culturals i socials.

El projecte s’ha d’incloure en la Programaci贸 Anual de Centre, avaluat pel Consell Escolar i aprovat per la direcci贸 del centre. Amb el suport del Departament d’Ensenyament, el propi centre elabora la planificaci贸 pedag貌gica i curricular del servei, i en concreta els aspectes funcionals: autoritzacions de les fam铆lies, document de comprom铆s amb les entitats, etc.

Font:

Documents per a l’organitzaci贸 i la gesti贸 dels centres. Concreci贸 i desenvolupament del curr铆culum del batxillerat. 20/06/2014. Departament d’Ensenyament, Generalitat de Catalunya.

Visita tamb茅 la guia Compet猫ncies i EpD

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework