Una nova reforma educativa: LOMCE

A penes cinc anys despr茅s de l’entrada en vigor dels ensenyaments m铆nims, el nou govern planteja una nova reforma de la llei org脿nica d’educaci贸, que aquesta vegada anomena Llei Org脿nica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE). La LOMCE fou aprovada finalment en l’any 2013 i la seva implantaci贸 s’inici脿 en el curs 2014/15, modificant el curr铆culum base de 1r, 3r i 5猫 de Prim脿ria. Tot i aix铆, la Generalitat de Catalunya no ha publicat el decret corresponent que establiria el curr铆culum b脿sic d’aplicaci贸 en la comunitat aut貌noma, sin贸 tan sols un document amb instruccions per l’aplicaci贸 de modificacions ineludibles per al compliment de la llei (per exemple, la segregaci贸 de l’avaluaci贸 de l’脿rea de Coneixement del Medi en dues qualificacions, una pel Medi Social i una altra pel Medi Natural, des de primer de prim脿ria).

Ley Org谩nica 8/2013, de 9 de diciembre, para la Mejora de la Calidad Educativa

Real Decreto 126/2014, de 28 de febrero, por el que se establece el curr铆culo b谩sico de la Educaci贸n Primaria

Concreci贸 i desenvolupament del curr铆culum de l’educaci贸 infantil i prim脿ria

A finals de 2014, el Consell de Ministres aprova el curr铆culum base d’ESO i Batxillerat, indicant que la seva implantaci贸 ha d’iniciar-se el curs 2015/2016.

Real Decreto 1105/2014, de 26 de diciembre, por el que se establece el curr铆culo b谩sico de la Educaci贸n Secundaria Obligatoria y del Bachillerato

A nivell curricular per貌, caldr脿 abans que la Generalitat de Catalunya publiqui l’ordenaci贸 d’aquests ensenyaments pel territori auton貌mic.

La nova legislaci贸 emfatitza l’assimilaci贸 de continguts per part de l’alumnat, dels que ser脿 avaluat en m煤ltiples moments al llarg de la seva escolaritat. La quantitat de continguts per curs i mat猫ria 茅s immensa, cosa que genera dubtes sobre les possibilitats d’implantaci贸 real en les aules de la nova legislaci贸. En conjunt, la LOMCE complica la programaci贸 centrada en el desenvolupament competencial, m茅s que en la memoritzaci贸 i reproducci贸 d’informacions.

Visita tamb茅 la guia Compet猫ncies i EpD

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework