Presentaci贸

Aqu铆 trobar脿s un buidat del curr铆culum reglat des de la perspectiva de l’educaci贸 per a la ciutadania global, els drets humans i la cultura de pau. Busquem identificar els elements de la legislaci贸 que contribueixen a aquestes finalitats del sistema educatiu, per tal de facilitar el seu desplegament en la programaci贸.

Bona part dels articles es basen en els decrets estatals que establien els ensenyaments m铆nims per les etapes d’infantil, prim脿ria, secund脿ria obligat貌ria i batxillerat, vigents en el per铆ode 2011-2012, quan s’inicia aquesta secci贸 amb el suport financer de l’AECID. Alguns articles, especialment de l’ESO i el batxillerat catal脿, s’han anat actualitzant per a diferents projectes.

A l’inici d’alguns articles es troba un quadre que sintetitza els continguts d’aprenentatge que explicita la normativa per a cada etapa i mat猫ria. Aquests continguts es presenten organitzats en quatre dimensions b脿siques: reptes, valors, pertinen莽a i acci贸 transformadora.

educaci贸 per a la ciutadania global

Aquesta classificaci贸 vol posar de relleu els elements cognitius, socioafectius i conductuals presents en el curr铆culum reglat, que contribueixen a la formaci贸 en ciutadania global. Per aix貌, es recullen 煤nicament els aprenentatges presents de forma expl铆cita en cada element de la normativa, amb els termes exactes utilitzats per l’Administraci贸. Sense negar les defici猫ncies del curr铆culum reglat en relaci贸 a aquestes finalitats de l’educaci贸, es tracta d’assenyalar els continguts de la legislaci贸 que reforcen l’educaci贸 en drets humans i ciutadania global, tot destacant les oportunitats que presenta per a la dimensi贸 global i transformadora de l’educaci贸.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework