Guia didàctica per fomentar la diversitat i la no-disciminació

Enllaç al recurs
Autoria: Associació La Xixa Teatre, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona
Any: 2018
Etapa: Infantil
Idioma: Català

Guia didàctica que conté 15 activitats pensades per abordar la diversitat durant els primers anys de la vida escolar, amb l’objectiu de generar espais d’aprenentatge inclusius, en els quals la diversitat de formes de ser i de fer s’entengui com un valor a fomentar des de les primeres edats.

Les temàtiques tractades són: relacions intergrupals, estereotips i prejudicis, gèneres i sexualitats, estructures familiars, comportament no verbal, salut i cos.

Les activitats van precedides de sis lectures bàsiques que serveixen de suport per dur-les a terme: aborden el concepte de diversitat, l’enfocament pedagògic de la guia, la interrelació de les activitats, consells pràctics i suggeriments sobre com utilitzar la guia, i bases teòriques necessàries per contextualitzar els fenòmens relatius a la discriminació i les seves manifestacions en la primera infància.

La primera edició d’aquesta guia va ser elaborada en el marc del projecte Erasmus+ BODI: Diversitat cultural, cossos, gèneres i salut en l’educació infantil, finançat per la Comissió Europea.

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework