Fam, desnutrici贸 i malnutrici贸

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Informes

Organismes governamentals

ONG i moviments socials

 • GMWatch. Organitzaci贸 independent que busca contrarestar el poder pol铆tic empresarial i la propaganda de la ind煤stria dels aliments i cultius gen猫ticament modificats i els seus partidaris.
 • Slow Food. Organitzaci贸 global, fundada per evitar la desaparici贸 de les cultures i tradicions aliment脿ries locals, contrarestar l’augment de la vida r脿pida i combatre l’esc脿s inter猫s de les persones en els aliments que mengen, d’on provenen i com les opcions aliment脿ries afecten el m贸n.
 • Xarxa d’Acci贸 en Plaguicides (PAN: Pesticide Action Network). Xarxa de m茅s de 600 organitzacions no governamentals, institucions i individus que en m茅s de 90 pa茂sos treballen per reempla莽ar l’煤s de plaguicides perillosos per alternatives ecol貌gicament sanes i socialment justes.
 • Fundaci贸 Espanyola de la Nutrici贸. Fundaci贸 que reuneix i coordina els esfor莽os de cient铆fics i industrials, a m茅s d’administracions amb responsabilitat diversa en mat猫ries d’alimentaci贸, per fomentar la investigaci贸 i el coneixement de les diferents parcel路les de la nutrici贸 i, per tant, posar en relleu el paper de la ind煤stria aliment脿ria en la millora de la nutrici贸 de la poblaci贸.
 • Just铆cia Aliment脿ria. ONG que lluita pel canvi al sistema agroalimentari i la consecuci贸 d’una sobirania aliment脿ria global. A l’apartat “Qu猫 fem” del seu web compta amb una secci贸 d’informes i investigacions enfocades a transformar el sistema alimentari cap a un de m茅s just socialment i mediambientalment, que protegeixi el dret hum脿 a una alimentaci贸 sana i sostenible.
 • Alimentacci贸n: Red Educativa por la Sostenibilidad Alimentaria. Programa socioeducatiu de Just铆cia Aliment脿ria i HEGOA que col路labora amb centres educatius en l’abordatge de tot all貌 que envolta la nostra alimentaci贸: com afecta l’entorn, la salut i les condicions de vida de persones i comunitats al nord i al sud.
 • Defi茅ndeme. Campanya impulsada per diferents organitzacions com ara Just铆cia Aliment脿ria, SESPAS, CEAPA, medicusmundi, Amics de la Terra i Ecologistes en Acci贸, per l’eliminaci贸 de la publicitat d’aliments dolents per a la salut de la poblaci贸 infantil.
 • Vidasana. Associaci贸 dedicada a promoure l’agricultura ecol貌gica i l’alimentaci贸 sana com a base per a una societat m茅s justa i respectuosa amb el medi ambient.

Informes, publicacions i articles

 • Agricultura Org谩nica, Ambiente y Seguridad Alimentaria. Publicaci贸 de la FAO que examina les m煤ltiples facetes de l’agricultura org脿nica, com un sistema de provisi贸 d’aliments ambiental i socialment sensible que contribueix a la salut ecol貌gica, els mercats internacionals i la seguretat aliment脿ria.
 • Tras la marca. Informe d’Oxfam Intermon que avalua les pol铆tiques socials i mediambientals de les deu empreses d’alimentaci贸 i begudes m茅s grans del m贸n, i els insta a prendre les mesures necess脿ries per crear un sistema alimentari just.
 • Atlas de la Carne – Hechos y cifras sobre los animales que comemos. Atles (publicat conjuntament per les oficines de la Fundaci贸 Heinrich B枚ll a Santiago de Xile, M猫xic i Brasil) que exposa les connexions globals que ocorren quan mengem carn.
 • Soberan铆a Alimentaria, Biodiversidad y Culturas. Publicaci贸 trimestral d’informaci贸, debat i reflexi贸 de tot all貌 que condiciona la vida rural, l’agricultura i l’alimentaci贸.

Recursos relacionats

Etiquetes:, ,

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework