Hemeroteques de diaris

Relaci贸 d’hemeroteques digitals accessibles (sense subscripci贸 de pagament) dels diaris publicats a Espanya.

ABC. Des del 1850. Cerca per data, per铆ode, lloc, autoria i paraules clau. Permet fer un nombre molt limitat de consultes sense registrar-se, si b茅 es pot crear un compte gratu茂t per continuar buscant. Un cop feta la cerca, apareixen l鈥檈dici贸 o edicions del diari que responen al criteri seleccionat i, en cada edici贸, es pot avan莽ar o retrocedir per les p脿gines. Aquelles que siguin d’inter猫s de l’usuari (en format PDF) es poden imprimir o descarregar a l鈥檕rdinador.

El Mundo. Des del 2002. Permet consultar les edicions digitals del diari escollint una data concreta i, dins d鈥檃questa, triant si volem consultar la versi贸 del mat铆, la tarda o la nit. Un cop dins de la versi贸, podem navegar com ho far铆em per l’edici贸 digital d鈥檜n dia qualsevol.

El Pa铆s. Des del 1976 fins al 2012 (edici贸 impresa) i des del 1976 fins a l’actualitat (edici贸 digital). Cerca per data i per paraules clau. Permet consultar les not铆cies d’una data concreta, si b茅 cal registrar-se (gratu茂tament) per poder-les llegir senceres. La consulta per paraules clau endre莽a els articles disponibles per ordre cronol貌gic. D’altra banda, disposa d鈥檜n arxiu espec铆fic de portades tant del diari El Pa铆s (des del 1976) com del suplement El Pa铆s Semanal (tamb茅 des del 1976).

El Punt Avui+ (i altres diaris de Girona). Alguns des de 1793. Cerca per data, per铆ode i paraules clau. Dins de la pestanya “Consulta avan莽ada”, un cop feta la cerca, apareixen l鈥檈dici贸 o edicions del diari que responen al criteri seleccionat i, en cada edici贸, es pot avan莽ar o retrocedir per les p脿gines. Les p脿gines d’inter猫s de l’usuari (o l’edici贸 sencera) es poden imprimir o descarregar en format PDF, JPEG o document de text. El bot贸 “Tend猫ncies” permet comparar la pres猫ncia d’una paraula clau en els diaris en un per铆ode de temps determinat.

Biblioteca Nacional d’Espanya. Disposa d’una hemeroteca digital que pret茅n cobrir l’evoluci贸 hist貌rica de les revistes i cap莽aleres de premsa espanyoles des dels seus inicis fins a gaireb茅 mitjans del segle XX, incloent-hi premsa pol铆tica, sat铆rica, humor铆stica, cient铆fica, religiosa, il路lustrada, amena, esportiva, art铆stica, liter脿ria, etc. El cercador permet localitzar diaris d’altres 猫poques que ja no es publiquen, tant una cap莽alera concreta com un conjunt de publicacions editades en un lloc o en una data determinada. Per acotar la cerca, a la primera columna del cercador (“Col路lecci贸”) es poden seleccionar les opcions Revistes d’informaci贸 general, Premsa gratu茂ta o Premsa sindical, entre altres.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework