Història oral a Quart d’ESO

Accés a l’experiència
Autoria: INS Vescomtat de Cabrera (Hostalric)
Any: 2007-2008
Etapa: 4t d’ESO

L’alumnat fa un treball d’història oral en què entrevista una o més persones per obtenir informació relacionada amb la història del segle XX (guerra civil, postguerra, anys 60, anys 70…), preferentment història local (sobre emigració, vida quotidiana, feina, escola…).

Els i les estudiants porten a l’aula materials, objectes o documents diversos, relacionats amb la història contemporània (fins a 1980 aproximadament) i, per deixar-ne constància gràfica, es realitza una mostra fotogràfica. A més, l’alumnat envia al bloc del projecte, en forma de comentaris, els resums dels treballs que fan i els materials que volen presentar. I, finalment, es fa una selecció dels treballs per publicar-los al bloc, amb fotos d’àlbums familiars.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework