III edició del premi de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global

La sala d’actes del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de L’Hospitalet de Llobregat s’ha quedat petita per acollir, l’1 de desembre, l’acte de lliurament de la III edició del premi de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, que ha guardonat els alumnes Aitana Sánchez i Víctor Sánchez, del Centre d’Estudis Jaume Balmes, per una tira de còmic sobre la guerra. Ainhoa Rodríguez i Lucía Gago, de l’Escola Ramon Muntaner, s’han endut la menció especial del jurat.

Aquest premi es convoca com a cloenda dels tallers de Còmic pels Drets Humans i la Ciutadania Global, que fan servir el còmic com a instrument perquè l’alumnat reflexioni sobre temes diversos (relacions internacionals, violència de gènere, racisme, la crisi dels refugiats, el paper de la solidaritat…). La tercera edició de l’activitat, impulsada pel Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet (amb la col·laboració de la Fundació Solidaritat UB), ha arribat a prop de 500 alumnes de 5è de primària de 12 centres de la ciutat.

El jurat del III premi l’han integrat Antoni Guiral, de la Federació d’Institucions Professionals del Còmic (FICOMIC); Albert Monteys, dibuixant de còmic; Josep Lluís Alay, de la Diputació de Barcelona; Xavier López, de la Fundació Solidaritat UB, i Nicolas Cortés, del Programa de Cooperació i Solidaritat de l’Ajuntament de L’Hospitalet.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework