Reptes globals

Les Nacions Unides han adoptat l’Agenda 2030, que estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per eradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones. Es tracta d’un acord polític mundial pel qual els governs del món reconeixen els principals reptes globals que afronta la humanitat i, per tant, es comprometen a actuar-hi.

Per als centres educatius, l’Agenda 2030 proporciona un marc de treball comú per connectar les matèries amb la millora de les condicions de vida. Tanmateix, com qualsevol altre recurs, l’Agenda 2030 ha d’abordar-se des d’una perspectiva crítica que mostri els seus límits i contradiccions.

En aquesta secció, trobaràs un recull de recursos per apropar aquests reptes globals a les aules:


També pots accedir a alguns d’aquests recursos classificats pels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS):

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework