Reptes globals

Les Nacions Unides han adoptat l鈥Agenda 2030, que estableix 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) per eradicar la pobresa, protegir el planeta i fer realitat els drets humans de totes les persones. Es tracta d’un acord pol铆tic mundial pel qual els governs del m贸n reconeixen els principals reptes globals que afronta la humanitat i, per tant, es comprometen a actuar-hi.

Per als centres educatius, l’Agenda 2030 proporciona un marc de treball com煤 per connectar les mat猫ries amb la millora de les condicions de vida. Tanmateix, com qualsevol altre recurs, l’Agenda 2030 ha d’abordar-se des d’una perspectiva cr铆tica que mostri els seus l铆mits i contradiccions.

En aquesta secci贸, trobar脿s un recull de recursos per apropar aquests reptes globals a les aules: continguts clau, drets humans relacionats, guies tem脿tiques, propostes de recerca formativa…

>> Visita els materials interactius <<

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework