Objectiu 1. Fi de la pobresa

Posar fi a la pobresa en totes les seves formes a tot el m贸n.

Erradicar la pobresa extrema per a totes les persones a tot el m贸n. Reduir almenys a la meitat la proporci贸 d’homes, dones i infants de totes les edats que viuen en la pobresa. Posar en pr脿ctica a nivell nacional sistemes i mesures apropiades de protecci贸 social per a tothom. Garantir que tots els homes i les dones tinguin els mateixos drets als recursos econ貌mics, aix铆 com acc茅s als serveis b脿sics, la propietat i el control de les terres i altres b茅ns, l’her猫ncia, els recursos naturals, les noves tecnologies apropiades i els serveis financers, incl貌s el microfinan莽ament.

Reduir l’exposici贸 i vulnerabilitat de les persones pobres davant desastres econ貌mics, socials i ambientals. Garantir una mobilitzaci贸 important de recursos procedents de diverses fonts, fins i tot mitjan莽ant la millora de la cooperaci贸 per al desenvolupament. Crear marcs normatius s貌lids sobre la base d’estrat猫gies de desenvolupament en favor de les persones pobres que tinguin en compte les q眉estions de g猫nere.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 1. Tots els 茅ssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets.

Article 2. Tota persona t茅 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸, sense distinci贸 de ra莽a, color, sexe, idioma, religi贸, opini贸 pol铆tica o de qualsevol altra 铆ndole, origen nacional o social, posici贸 econ貌mica, naixement o qualsevol altra condici贸.

Article 3. Tota persona t茅 dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.

Article 22. Tota persona t茅 dret a la seguretat social, i a obtenir, mitjan莽ant l’esfor莽 nacional i la cooperaci贸 internacional, tenint en compte l’organitzaci贸 i els recursos de cada Estat, la satisfacci贸 dels drets econ貌mics, socials i culturals, indispensables a la seva dignitat i al lliure desenvolupament de la seva personalitat.

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s鈥檈stableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework