Objectiu 11. Ciutats i comunitats sostenibles

Aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles.

ODS 11 Ciudades comunidades sosteniblesAssegurar l’acc茅s de totes les persones a habitatges i serveis b脿sics adequats, segurs i assequibles. Proporcionar acc茅s a sistemes de transport segurs, assequibles, accessibles i sostenibles per a tothom i millorar la seguretat vi脿ria. Augmentar la urbanitzaci贸 inclusiva i sostenible i la capacitat per a una planificaci贸 i gesti贸 participatives, integrades i sostenibles dels assentaments humans. Redoblar els esfor莽os per protegir i salvaguardar el patrimoni cultural i natural del m贸n. Reduir de forma significativa el nombre de morts i de persones afectades pels desastres. Reduir l’impacte ambiental negatiu per c脿pita de les ciutats. Proporcionar acc茅s universal a zones verdes i espais p煤blics segurs, inclusius i accessibles.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 3. Tota persona t茅 dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.

Article 26. Tota persona t茅 dret a l’educaci贸, que tindr脿 per objecte el ple desenvolupament de la personalitat humana i l’enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s’estableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

Ciudades comunidades sostenibles

Anunci “SOStenibilidad: 驴Qu茅 hacemos?” del programa “Sostenibilidad para todos” d’Acciona-Espa帽a

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework