Objectiu 12. Producció i consum responsables

Garantir modalitats de consum i producció sostenibles.

Aplicar el Marc Decennal de Programes sobre Modalitats de Consum i Producció Sostenibles. Aconseguir la gestió sostenible i l’ús eficient dels recursos naturals. Reduir a la meitat el malbaratament mundial d’aliments per càpita. Aconseguir la gestió ecològicament racional dels productes químics i de totes les deixalles al llarg del seu cicle de vida. Disminuir de manera substancial la generació de deixalles mitjançant polítiques de prevenció, reducció, reciclatge i reutilització. Encoratjar les empreses a adoptar pràctiques sostenibles. Vetllar per a que les persones de tot el món tinguin informació i coneixements pertinents per al desenvolupament sostenible. Racionalitzar els subsidis ineficients als combustibles fòssils que fomenten el consum antieconòmic.

>> Per saber-ne més: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problemàtiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaració Universal dels Drets Humans:

Article 22. Tota persona té dret a la seguretat social, i a obtenir, mitjançant l’esforç nacional i la cooperació internacional, tenint en compte l’organització i els recursos de cada Estat, la satisfacció dels drets econòmics, socials i culturals, indispensables a la seva dignitat i al lliure desenvolupament de la seva personalitat.

Article 25. Tota persona té dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (així com a la seva família) la salut i el benestar, i especialment l’alimentació, el vestit, l’habitatge, l’assistència mèdica i els serveis socials necessaris; té així mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, viduïtat, vellesa i altres casos de pèrdua dels seus mitjans de subsistència per circumstàncies independents de la seva voluntat.

Article 26. Tota persona té dret a l’educació, que tindrà per objecte el ple desenvolupament de la personalitat humana i l’enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals.

Article 28. Tota persona té dret que s’estableixi un ordre social i internacional en què els drets i llibertats proclamats a la Declaració es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Alimentació

Alimentació

Consum responsable

Consum responsable

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Sobirania alimentària

Sobirania alimentària

RECURSOS DIDÀCTICS

Recursos visuals

The Numbers” d’Smart CSOs Lab

GUIES TEMÀTIQUES

PROPOSTES PER A L’AULA

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework