Objectiu 12. Producci贸 i consum responsables

Garantir modalitats de consum i producci贸 sostenibles.

Aplicar el Marc Decennal de Programes sobre Modalitats de Consum i Producci贸 Sostenibles. Aconseguir la gesti贸 sostenible i l’煤s eficient dels recursos naturals. Reduir a la meitat el malbaratament mundial d’aliments per c脿pita. Aconseguir la gesti贸 ecol貌gicament racional dels productes qu铆mics i de totes les deixalles al llarg del seu cicle de vida. Disminuir de manera substancial la generaci贸 de deixalles mitjan莽ant pol铆tiques de prevenci贸, reducci贸, reciclatge i reutilitzaci贸. Encoratjar les empreses a adoptar pr脿ctiques sostenibles. Vetllar per a que les persones de tot el m贸n tinguin informaci贸 i coneixements pertinents per al desenvolupament sostenible. Racionalitzar els subsidis ineficients als combustibles f貌ssils que fomenten el consum antiecon貌mic.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 22. Tota persona t茅 dret a la seguretat social, i a obtenir, mitjan莽ant l’esfor莽 nacional i la cooperaci贸 internacional, tenint en compte l’organitzaci贸 i els recursos de cada Estat, la satisfacci贸 dels drets econ貌mics, socials i culturals, indispensables a la seva dignitat i al lliure desenvolupament de la seva personalitat.

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 26. Tota persona t茅 dret a l’educaci贸, que tindr脿 per objecte el ple desenvolupament de la personalitat humana i l’enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s’estableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Alimentaci贸

Alimentaci贸

Consum responsable

Consum responsable

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Sobirania aliment脿ria

Sobirania aliment脿ria

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

The Numbers” d’Smart CSOs Lab

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework