Objectiu 13. Acci贸 pel clima

Adoptar mesures urgents per combatre el canvi clim脿tic i els seus efectes.

Acci贸n por el climaEnfortir la resili猫ncia i la capacitat d’adaptaci贸 als riscos relacionats amb el clima i els desastres naturals. Incorporar mesures relatives al canvi clim脿tic en les pol铆tiques, estrat猫gies i plans nacionals. Millorar l’educaci贸, la sensibilitzaci贸 i la capacitat humana i institucional en relaci贸 amb la mitigaci贸 del canvi clim脿tic. Posar en pr脿ctica el comprom铆s contret pels pa茂sos desenvolupats que s贸n part de la Convenci贸 Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Clim脿tic. Promoure mecanismes per augmentar la capacitat de planificaci贸 i gesti贸 eficaces en relaci贸 amb el canvi clim脿tic.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 26. Tota persona t茅 dret a l’educaci贸, que tindr脿 per objecte el ple desenvolupament de la personalitat humana i l’enfortiment del respecte als drets humans i a les llibertats fonamentals.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s’estableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

ODS 13 Acci贸n por el clima

Microv铆deo (2010), realitzat i produ茂t per Remoure, per la campanya No et mengis el m贸n.

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework