Objectiu 15. Vida d’ecosistemes terrestres

Promoure l’煤s sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificaci贸, aturar i invertir la degradaci贸 de les terres i frenar la p猫rdua de la diversitat biol貌gica.

ODS 15 Ecosistemas terrestresVetllar per la conservaci贸, el restabliment i l’煤s sostenible dels ecosistemes terrestres i els ecosistemes interiors d’aigua dol莽a. Promoure la gesti贸 sostenible de tots els tipus de boscos, posar fi a la desforestaci贸 i incrementar el repoblament i la reforestaci贸. Lluitar contra la desertificaci贸. Vetllar per la conservaci贸 dels ecosistemes muntanyencs. Adoptar mesures per reduir la degradaci贸 dels h脿bitats naturals, i protegir les esp猫cies amena莽ades. Promoure la participaci贸 justa i equitativa en els beneficis que es derivin de la utilitzaci贸 dels recursos gen猫tics. Adoptar mesures urgents per posar fi a la ca莽a furtiva i el tr脿fic d’esp猫cies protegides de flora i fauna. Adoptar mesures per prevenir la introducci贸 d’esp猫cies ex貌tiques invasores.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 3. Tota persona t茅 dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s鈥檈stableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Consum responsable

Consum responsable

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Interdepend猫ncia

Interdepend猫ncia

Sobirania aliment脿ria

Sobirania aliment脿ria

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

Ecosistemas terrestres

V铆deo de PNUD Per煤 sobre la proposta REDD+ Ind铆gena Amaz貌nica (RIA) per assegurar un futur veritablement sostenible sobre la premissa que els boscos no nom茅s s贸n la reserva m茅s important de carboni del planeta, sin贸, entre altres coses, la forma de vida de 330 mil persones ind铆genes al Per煤.

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework