Objectiu 2. Fam zero

Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat aliment脿ria i la millora de la nutrici贸 i promoure l’agricultura sostenible.

Posar fi a la fam i a totes les formes de malnutrici贸, i assegurar l’acc茅s de totes les persones a una alimentaci贸 sana, nutritiva i suficient durant tot l’any. Duplicar la productivitat agr铆cola i els ingressos dels productors d’aliments a petita escala. Assegurar la sostenibilitat dels sistemes de producci贸 d’aliments i aplicar pr脿ctiques agr铆coles resilients. Mantenir la diversitat gen猫tica de llavors, plantes conreades i animals de granja i dom猫stics i de les seves esp猫cies silvestres connexes. Corregir i prevenir les restriccions i distorsions comercials en els mercats agropecuaris mundials. Adoptar mesures per assegurar el bon funcionament dels mercats de productes b脿sics alimentaris i els seus derivats.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Alimentaci贸

Alimentaci贸

Corresponsabilitat

Corresponsabilitat

Salut

Salut

Sobirania aliment脿ria

Sobirania aliment脿ria

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

Un film dirigit per Denis van Waerebeke per a la Mostra 芦Bon app茅tit禄 a Par铆s “Cit茅 des Sciences”. Gui贸: Sabrina Massen & Denis van Waerebeke /// Disseny: Montag /// Animaci贸: Juliette Hamon-Damourette /// Disseny de so: Ruelgo /// Producci贸: Montag per a la 芦Cit茅 des sciences et de l’industrie禄

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework