Objectiu 3. Salut i benestar

Garantir una vida sana i promoure el benestar per a tothom a totes les edats.

Reduir la taxa mundial de mortalitat materna a menys de 70 per cada 100.000 nascuts vius. Posar fi a les morts evitables de nadons i d’infants menors de 5 anys. Posar fi a les epid猫mies de la SIDA, la tuberculosi, la mal脿ria i les malalties tropicals desateses i combatre l’hepatitis, les malalties transmeses per l’aigua i altres malalties transmissibles. Reduir un ter莽 la mortalitat prematura per malalties no transmissibles i promoure la salut mental i el benestar. Enfortir la prevenci贸 i el tractament de l’ab煤s de subst脿ncies addictives. Reduir a la meitat el nombre de persones mortes i lesions causades per accidents de tr脿nsit al m贸n. Garantir l’acc茅s universal als serveis de salut sexual i reproductiva. Aconseguir la cobertura sanit脿ria universal.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 29. Tota persona t茅 deures respecte a la comunitat. En l’exercici dels seus drets i en el gaudi de les seves llibertats, tota persona estar脿 nom茅s subjecta a les limitacions establertes per la llei amb l’煤nica finalitat d’assegurar el reconeixement i el respecte dels drets i llibertats dels altres, i de satisfer les justes exig猫ncies de la moral, de l’ordre p煤blic i del benestar general en una societat democr脿tica.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

RECURSOS DID脌CTICS

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework