Objectiu 4. Educaci贸 de qualitat

Garantir una educaci贸 inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Vetllar perqu猫 tots els infants tinguin acc茅s a serveis d’atenci贸 i desenvolupament en la primera inf脿ncia i a un ensenyament preescolar de qualitat, i acabin els cicles de l’ensenyament primari i secundari. Assegurar l’acc茅s en condicions d’igualtat per a tots els homes i les dones a una formaci贸 t猫cnica, professional i superior de qualitat. Eliminar les disparitats de g猫nere en l’educaci贸 i garantir l’acc茅s en condicions d’igualtat de les persones vulnerables. Garantir que tot l’alumnat adquireixi els coneixements necessaris per promoure el desenvolupament sostenible. Augmentar substancialment a nivell mundial el nombre de beques disponibles per als pa茂sos en desenvolupament. Augmentar substancialment l’oferta de mestres qualificats.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 26. Tota persona t茅 dret a l’educaci贸, que ha de ser gratu茂ta, almenys pel que fa a la instrucci贸 elemental i fonamental. La instrucci贸 elemental ser脿 obligat貌ria. La instrucci贸 t猫cnica i professional haur脿 de ser generalitzada.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

Autonomia

Autonomia

Creativitat

Creativitat

Educaci贸

Educaci贸

Pensament cr铆tic

Pensament cr铆tic

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework