Objectiu 6. Aigua neta i sanejament

Garantir la disponibilitat d’aigua i la seva gesti贸 sostenible i el sanejament per a tothom.

Aconseguir l’acc茅s universal i equitatiu a l’aigua potable, a un preu assequible per a tothom. Aconseguir l’acc茅s equitatiu a serveis de sanejament i higiene adequats per a tothom i posar fi a la defecaci贸 a l’aire lliure. Millorar la qualitat de l’aigua. Augmentar substancialment la utilitzaci贸 eficient dels recursos h铆drics en tots els sectors i assegurar la sostenibilitat de l’extracci贸 i el prove茂ment d’aigua dol莽a. Posar en pr脿ctica la gesti贸 integrada dels recursos h铆drics a tots els nivells. Protegir i restablir els ecosistemes relacionats amb l’aigua. Desenvolupar la cooperaci贸 internacional i el suport prestat als pa茂sos en desenvolupament per a la creaci贸 de capacitat en activitats i programes relatius a l’aigua i el sanejament.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 3. Tota persona t茅 dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s鈥檈stableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

Curtmetratge animat sobre aigua potable, sanejament i salut, produ茂t pel Programa de Desarrollo Social en 脕reas Fronterizas del Noroeste y Noreste Argentino (PROSOFA).

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework