Objectiu 8. Treball decent i creixement econ貌mic

Promoure el creixement econ貌mic sostingut, inclusiu i sostenible, l’ocupaci贸 plena i productiva i el treball decent per a tothom.

Trabajo decente y crecimiento econ贸micoMantenir el creixement econ貌mic per c脿pita de conformitat amb les circumst脿ncies nacionals. Aconseguir nivells m茅s elevats de productivitat econ貌mica mitjan莽ant la diversificaci贸, la modernitzaci贸 tecnol貌gica i la innovaci贸. Promoure pol铆tiques orientades al desenvolupament que donin suport a les activitats productives, la creaci贸 d’ocupaci贸 decent, l’emprenedoria, la creativitat i la innovaci贸. Millorar progressivament la producci贸 i el consum eficients dels recursos mundials i procurar desvincular el creixement econ貌mic de la degradaci贸 del medi ambient.

Aconseguir l’ocupaci贸 plena i productiva i garantir un treball decent per a tothom. Adoptar mesures immediates i eficaces per eradicar el treball for莽贸s, posar fi a les formes modernes d’esclavitud i el tr脿fic d’茅ssers humans. Protegir els drets laborals i promoure un entorn de treball segur i protegit. Elaborar i posar en pr脿ctica pol铆tiques encaminades a promoure un turisme sostenible.

>> Per saber-ne m茅s: Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, explicats per l’ONU

>> Problem脿tiques relacionades amb aquest ODS al Mapamundi interactiu dels Drets Humans

DRETS HUMANS

Aquest objectiu treballa aquests articles de la Declaraci贸 Universal dels Drets Humans:

Article 1. Tots els 茅ssers humans neixen lliures i iguals en dignitat i drets.

Article 3. Tota persona t茅 dret a la vida, a la llibertat i a la seguretat.

Article 22. Tota persona, com membre de la societat, t茅 dret a la seguretat social, i a obtenir, mitjan莽ant l’esfor莽 nacional i la cooperaci贸 internacional, tenint en compte l’organitzaci贸 i els recursos de cada Estat, la satisfacci贸 dels drets econ貌mics, socials i culturals, indispensables a la seva dignitat i al lliure desenvolupament de la seva personalitat.

Article 23. Tota persona t茅 dret al treball, a la lliure elecci贸 del seu treball, a condicions equitatives i satisfact貌ries de treball i a la protecci贸 contra l’atur.

Article 24. Tota persona t茅 dret al descans, al gaudi del temps lliure, a una limitaci贸 raonable de la durada del treball i a vacances peri貌diques pagades.

Article 25. Tota persona t茅 dret a un nivell de vida adequat que li asseguri (aix铆 com a la seva fam铆lia) la salut i el benestar, i especialment l’alimentaci贸, el vestit, l’habitatge, l’assist猫ncia m猫dica i els serveis socials necessaris; t茅 aix铆 mateix dret a les assegurances en cas d’atur, malaltia, invalidesa, vidu茂tat, vellesa i altres casos de p猫rdua dels seus mitjans de subsist猫ncia per circumst脿ncies independents de la seva voluntat.

Article 28. Tota persona t茅 dret que s鈥檈stableixi un ordre social i internacional en qu猫 els drets i llibertats proclamats a la Declaraci贸 es facin plenament efectius.

APRENENTATGES DE CIUTADANIA GLOBAL

RECURSOS DID脌CTICS

Recursos visuals

ODS 8 Trabajo decente

Curtmetratge d鈥檃nimaci贸 “El viaje de Sa茂d”, dirigit per Coke Rioboo i realitzat per Jazzy Producciones (en col路laboraci贸 amb Tembleque Producciones i el suport del Govern de Can脿ries), que explica la dura realitat d’alguns immigrants marroquins a Espanya. Va ser guardonat amb el Premi Goya al Millor Curt d鈥橝nimaci贸 el 2007.

GUIES TEM脌TIQUES

PROPOSTES DE RECERCA

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework