Investigaci贸 Acci贸 Participativa

En la Investigaci贸 Acci贸 Participativa (IAP), la persona investigadora participa a la realitat objecte d’estudi no nom茅s amb intenci贸 d’investigar-la, sin贸 tamb茅 amb intenci贸 de canviar-la. L’IAP es diferencia de l’observaci贸 participant per aquesta intenci贸 transformadora, molt orientada a la defensa dels drets humans, l’apoderament i el desenvolupament comunitari.

ivnestigacion-accion-participativaEs tracta d’un enfocament de la investigaci贸 que posa en joc una gran varietat de t猫cniques de recerca en cooperaci贸 amb el col路lectiu o comunitat amb qui es desenvolupa l’IAP.

Aplicacions:

En projectes de recerca que es desenvolupen en col路laboraci贸 amb algun col路lectiu o entitat, tot actuant per la millora o la transformaci贸 social. La recerca pot plantejar-se com a IAP, per exemple, quan es realitza en el marc d’una col路laboraci贸 de voluntariat de l’estudiant, en l’organitzaci贸 d’actes o campanyes solid脿ries dins i/o fora del centre educatiu, en projectes d’aprenentatge-servei, etc.

Alguns exemples:

Per saber-ne m茅s:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework