Projecte Recerca per a la pau

La recerca聽com a estrat猫gia did脿ctica d’educaci贸 per a la pau, els drets humans i la ciutadania global

A Catalunya, tot l’alumnat de batxillerat realitza un treball individual de recerca, amb l’objectiu principal de desenvolupar una de les compet猫ncies generals de l’etapa: la compet猫ncia en recerca. Aquest proc茅s mant茅 un gran potencial per incidir en la cultura de pau i desaprendre viol猫ncies, aprofundint en l’educaci贸 en drets humans i per a la ciutadania global.

Recerca pau webA fi de promoure aquesta dimensi贸 educativa inherent al proc茅s de recerca, estem impulsant diferents projectes en col路laboraci贸 amb ajuntaments,entitats, centres educatius i la Universitat de Barcelona, amb les premisses seg眉ents:

  • La recerca聽com a contingut procedimental present en el curr铆culum de totes les etapes educatives, des d’infantil fins a la universitat.
  • La recerca聽com a estrat猫gia did脿ctica id貌nia en educaci贸 per a la pau, els drets humans i la ciutadania global.
  • L’aprenentatge-servei com a estrat猫gia d’integraci贸 curricular de l’educaci贸 per a la pau i la ciutadania global en els estudis universitaris.
  • El treball de recerca聽com a oportunitat d’integraci贸 curricular de l’educaci贸 per a la pau al batxillerat.
  • La recerca聽aplicada com a pr脿ctica d’aprenentatge-servei als centres de secund脿ria.

Visita el bloc del projecte per con猫ixer els diferents recursos i activitats que anem generant al voltant d’aquest enfocament 猫tic de la recerca.

Bloc de Recerca per a la Pau

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework