Activitats de divulgaci贸

Al llarg de l’any s’organitzen multitud d’activitats de sensibilitzaci贸 i divulgaci贸 als municipis: xerrades, confer猫ncies, taules rodones, jornades…

Aquestes activitats s贸n convocades per entitats i organismes implicats en la protecci贸 i defensa dels drets humans, de manera que s贸n un recurs per identificar possibles fonts d’informaci贸 per a la recerca.

A l鈥檌nici del treball, participar en alguna d鈥檃questes activitats pot inspirar objectius d鈥檌nvestigaci贸.

Alhora, aquestes activitats s贸n una bona oportunitat per entrar en contacte amb persones expertes en la q眉esti贸 investigada, ja sigui perqu猫 tamb茅 la investiguen o perqu猫 l’han viscuda en primera persona: persones volunt脿ries, afectades, familiars, professionals…

Els actes solen incloure un torn obert a preguntes i comentaris del p煤blic. Aquest torn de paraula pot aprofitar-se per plantejar preguntes sobre els temes tractats a la xerrada, que alhora permetin aclarir dubtes sobre el marc te貌ric o sobre la interpretaci贸 que s’ha fet de les dades analitzades.

Igualment, aquestes activitats poden contribuir a la recollida de dades per la recerca.

Per aix貌:

  1. Conv茅 demanar autoritzaci贸 a l’entitat organitzadora de l’activitat, com a amfitriona de les persones expertes. Aquesta autoritzaci贸 pot gestionar-se per correu electr貌nic dies abans de l’activitat o, si aix貌 no ha estat possible, el mateix dia, arribant abans que l’activitat s’inici茂.
  2. Despr茅s, cal recollir el consentiment informat de les persones que s’enregistraran.
  3. Amb els pertinents consentiments i autoritzacions, es pot procedir a l’enregistrament de l’activitat per, posteriorment, transcriure aquells fragments que proporcionin dades sobre la q眉esti贸 investigada. En el torn d’intervencions del p煤blic, es pot plantejar alguna pregunta que ampli茂 aquesta recollida de dades.
  4. En ocasions, 茅s possible apropar-se a les persones expertes al final de l’activitat per realitzar-los entrevistes personals. En aquest cas, l’entrevista s’articula al voltant de 3-5 q眉estions perqu猫 no ocupi m茅s d’uns 5 minuts, considerant que aquesta persona tindr脿 altres compromisos.

En cas que no s’obtingui l’autoritzaci贸 de l’entitat o el consentiment de les persones, sempre es pot fer un relat escrit de l’activitat, incloent la resposta obtinguda a les preguntes que s’hagin pogut plantejar en el torn d’intervencions del p煤blic.

Finalment, es realitzar脿 una an脿lisi de contingut, ja sigui de la transcripci贸 de l’entrevista, de la transcripci贸 de fragments de l’enregistrament de l’activitat -els que proporcionin dades pertinents per a la recerca- o b茅 del propi relat.

El relat de l’activitat s’inclouria en els annexos del treball; mentre que l’enregistrament i la transcripci贸 (de l’activitat o de les entrevistes) 茅s material de l’investigador/a que no cal lliurar al centre.

Agendes d’inter猫s per a recerques amb enfocament de drets humans:

left right
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework