Recerca al servei de la comunitat

Una opci贸 per delimitar la q眉esti贸 de recerca 茅s observar l’entorn per preguntar-se:

Qui de l鈥檈ntorn s鈥檕cupa d鈥檃questa q眉esti贸?

Quina recerca podria fer-los servei?聽

Aquestes entitats o serveis poden esdevenir una font de dades per a la recerca. Tenint present que probablement, la recerca requerir脿 la seva col路laboraci贸, l’estudiant pot entrevistar-se a l’inici del treball amb alguna d’aquestes entitats o serveis per acordar una investigaci贸 que doni resposta a alguna necessitat d’informaci贸 o producte del col路lectiu. Les oportunitats de recerca-servei s贸n molt variades: documentaci贸, experimentaci贸, avaluaci贸, comunicaci贸… Fins i tot, la identificaci贸 de necessitats d’investigaci贸 de les entitats de l’entorn pot esdevenir un treball de recerca.

Descarrega en PDF

L’aportaci贸 de l’estudiant ser脿 humil perqu猫 el treball 茅s, en primer terme, un projecte d’aprenentatge. Tanmateix, el temps invertit en la recerca, les dades recollides, les interpretacions elaborades, la comunicaci贸 de la recerca, poden fer servei a la comunitat.

A l’espai Recerca pel drets humans, pots trobar algunes propostes de recerca-servei confeccionades en col路laboraci贸 amb entitats i ajuntaments.

Descarrega en PDF

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework