Comunicaci贸 de la recerca

transferencia conocimientoLa recerca cobra sentit amb la comunicaci贸 dels seus resultats.

El sentit de la ci猫ncia 茅s generar coneixement per a tota la societat, o una part d’aquesta. Per aix貌, 茅s imprescindible comunicar les conclusions de la recerca. Si, a m茅s, difonem aquest coneixement,

  • farem聽possible que sigui aplicable i
  • facilitarem聽que alg煤 altre pugui continuar la l铆nia de recerca聽que hem desenvolupat, sobre la base del nostre treball.

Per貌, com comuniquem la recerca?

D’entrada, hem d’elaborar un informe que expliqui detalladament les caracter铆stiques i els resultats de la investigaci贸; indicant, entre d’altres q眉estions,聽quin era l’objectiu que es perseguia i quin disseny metodol貌gic hem fet servir per assolir-lo. A l’aula, aquest informe equival al document escrit que es lliura al professorat per a la seva avaluaci贸.

comunicacio investigacionTot seguit, hem de publicar aquest informe i divulgar-lo a la resta de la comunitat cient铆fica.

Una manera de dur a terme aquesta聽divulgaci贸 茅s mitjan莽ant la comunicaci贸 oral de la recerca davant d’un grup d’investigadors/es, que escoltaran i, molt probablement, debatran els resultats. Aquesta comunicaci贸聽pot desenvolupar-se聽dins d’un congr茅s o seminari de persones expertes en la tem脿tica de la nostra recerca; i, en el cas dels treballs de recerca de batxillerat, es realitza davant d’un grup de docents del centre educatiu.

left right
Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework