1r lliurament (febrer) – Tasca qualificada a Filosofia

L鈥檈studiant redacta la primera part de la introducci贸 expressant l鈥origen i motivaci贸 de la recerca: quin tema ha triat, per qu猫 li interessa aquest tema, per qu猫 li sembla un tema socialment rellevant, quina nova informaci贸 pot aportar.
Conseq眉entment, realitza una primera redacci贸 acotant un 煤nic objectiu d鈥檌nvestigaci贸.

En aquesta etapa, l鈥檈studiant distingeix formes de coneixement (experiencial, filos貌fic i cient铆fic) i expressa de forma argumentada valors i posicionaments envers el problema investigat.

Compet猫ncies espec铆fiques: Reflexiva, cr铆tica, dial貌gica i argumentativa | Social i c铆vica

Criteris d鈥檃valuaci贸 (1r curs)

Continguts (1r curs)

Indicadors d鈥檃valuaci贸 del TR

Exposar argumentacions i compondre textos propis en els quals s’aconsegueixi una integraci贸 de les diverses perspectives i s’avanci en la formaci贸 d’un pensament aut貌nom.
  • Expressi贸 argumentada, oral i escrita, d’idees.
  • Caracteritzaci贸 de la filosofia com a activitat de coneixement, diferent de la ci猫ncia, la religi贸 i el coneixement ordinari.
  • Formula un objectiu d鈥檌nvestigaci贸 propi, clar, concret, viable, verificable i objectiu.
  • Expressa inconformisme davant problem脿tiques socials o ambientals.
  • El plantejament de la recerca cerca maximitzar la seva rellev脿ncia social.
Con猫ixer i valorar la naturalesa de les accions humanes en la mesura que s贸n lliures, responsables, normatives i transformadores.
  • Autonomia personal i sentit de la responsabilitat a l’hora de prendre decisions i actuar, assumint una visi贸 cr铆tica vers qualsevol forma d’injust铆cia i discriminaci贸.
  • Posici贸 cr铆tica envers els valors, normes i actituds contr脿ries als drets humans, la conviv猫ncia pac铆fica i la defensa de la natura.
  • Reconeixement de la dimensi贸 pol铆tica i ciutadana de l’茅sser hum脿, de les diferents interpretacions de la ciutadania i de la seva dimensi贸 moral.
Recon猫ixer i analitzar els conflictes latents i emergents de les complexes societats actuals, els seus assoliments i dificultats, canvis i reptes m茅s importants.
  • An脿lisi i reflexi贸 cr铆tica sobre alguns conflictes latents i emergents de les societats actuals.

Decret 142/2008. Filosofia.

left right
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework