Hemeroteques de diaris

Relaci贸 d’hemeroteques digitals accessibles (sense subscripci贸 de pagament) dels diaris publicats a Espanya.

Diari Tipus de cerca Per铆ode Funcionament
abc_logo
 • Per paraules clau
 • Per data
Des del 1903 Un cop feta la cerca, apareixen (en format PDF) l鈥檈dici贸 o edicions del diari que responen al criteri seleccionat, i hi ha un navegador que permet: avan莽ar o retrocedir entre els diferents resultats de cerca, avan莽ar o retrocedir per les p脿gines de cada edici贸 del diari i avan莽ar o retrocedir per les publicacions dels dies anteriors i posteriors. Les p脿gines d鈥檌nter猫s de l鈥檜suari es poden emmagatzemar a l鈥檃partat 鈥淢i Dossier鈥. Aquestes mateixes p脿gines (en format PDF) es poden imprimir o descarregar a l鈥檕rdinador. A m茅s, cadascuna t茅 una URL assignada per poder-hi accedir directament.
el-punt-avuii altres diaris de Girona.
 • Per paraules clau
 • Per data
 • Per per铆ode
Canvia en funci贸 del diari, entre el 1795 i el 2013 Es troben a l’hemeroteca del Servei de Gesti贸 Documental, Arxius i Publicacions de l鈥橝juntament de Girona. La cerca es pot restringir a les portades. Un cop feta la cerca, les p脿gines dels diaris es poden obtenir en fitxer PDF o document de text. Tamb茅 es pot obrir l’exemplar sencer on s鈥檌nclou la p脿gina en q眉esti贸, i descarregar-lo en format PDF.
elmundoes
 • Per data
Des del 2002 Permet consultar les edicions digitals del diari escollint una data concreta i, dins d鈥檃questa, triant si volem consultar la versi贸 del mat铆, la tarda o la nit. Un cop dins de la versi贸, podem navegar com ho far铆em per l’edici贸 digital d鈥檜n dia qualsevol.
logo-el-pais
 • Per data
 • Per paraules clau
Des del 1976 fins al 2012 (edici贸 impresa) i fins a l’actualitat (digital) En fer la cerca per data, a l’hemeroteca digital tamb茅 pots escollir la franja hor脿ria en qu猫 ha sortit publicada la not铆cia. D’altra banda, la publicaci贸 disposa d鈥檜n arxiu de portades tant del diari El Pa铆s (des del 1976), com del suplement El Pa铆s Semanal (tamb茅 des del 1976) i del suplement El Viajero (des del 1998).
El_Peri贸dic
 • Per data
 • Per paraules clau
Des del 1978 Sense subscripci贸 de pagament nom茅s es poden veure les portades.
La Razon
 • Per paraules clau i acotada en un per铆ode
Des del 1970 Per accedir a l鈥檋emeroteca de l鈥檈dici贸 impresa cal registrar-se i comprar una subscripci贸. A l鈥檋emeroteca web, un cop feta la cerca, els resultats es poden filtrar per seccions del diari, localitzaci贸 espacial de la not铆cia i autor/a de l鈥檃rticle. Tamb茅 pots limitar la cerca a articles de les 煤ltimes 24 hores, 煤ltima setmana, 煤ltim mes o 煤ltim any.
La Vanguardia Des del 1881 fins a 30 dies previs a avui (l’煤ltim mes 茅s nom茅s per a subscriptors/es) Un cop feta la cerca per paraules clau, podem filtrar per per铆ode de temps, diari o suplements, nom茅s portades… La cerca per tend猫ncies convida a comparar els continguts sobre un o diversos temes publicats al llarg del temps. Un cop feta la cerca, les p脿gines resultants (en format PDF) es poden imprimir o descarregar a l鈥檕rdinador. Tamb茅 es pot veure l鈥檈dici贸 completa del diari en qu猫 s鈥檜bica la p脿gina en q眉esti贸.
vilaweb
 • Per paraules clau
 • Per per铆ode
Des del 1996

La Biblioteca Nacional d’Espanya t茅 una Hemeroteca Digital que pret茅n cobrir l’evoluci贸 hist貌rica de les revistes i cap莽aleres de premsa espanyoles, des dels seus inicis fins a gaireb茅 mitjans del segle XX, incloent-hi premsa pol铆tica, sat铆rica, humor铆stica, cient铆fica, religiosa, il路lustrada, amena, esportiva, art铆stica, liter脿ria, etc. El cercador d’aquesta hemeroteca permet localitzar diaris d’altres 猫poques que ja no es publiquen, tant una cap莽alera concreta com un conjunt de publicacions editades en un lloc o en una data determinada. Per acotar la cerca, a la primera columna del cercador (“Mat猫ria”) es poden seleccionar les opcions Premsa d’informaci贸 general, Premsa gratu茂ta o Premsa sindical, entre altres.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework