La tutoria

La funció del tutor o tutora és la d’un guia que acompanya l’estudiant durant el procés de recerca, però és l’estudiant qui realitza la recerca, és a dir, és l’estudiant qui ha de prendre decisions i executar-les tenint en consideració les orientacions i recursos que li proporciona el tutor/a i altres assessoraments externs.

tutoriaEl tutor/a indica, recomana i facilita camins, que l’estudiant pot triar o no, tot assumint la responsabilitat de les seves decisions. Aquesta autonomia de l’estudiant fa que cada recerca sigui única. Alhora, algunes decisions de l’estudiant poden generar dificultats o errades en el procés de recerca, però l’experiència de l’error és una gran font d’aprenentatge.


L’estudiant
és responsable
del treball de recerca.


El tutor/a
és responsable
d’orientar i facilitar la recerca científica de l’estudiant.

A continuació es presenten algunes orientacions per a la tutoria de cada etapa de la recerca. Cada etapa correspon a una fase de la recerca, és a dir, un temps de treball de l’estudiant, i requereix successives trobades amb el tutor/a que l’acompanya en el seu procés d’aprenentatge.

right
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework