Del marc teòric al disseny metodològic

A partir del marc teòric, l’estudiant pot definir criteris d’anàlisi sobre la qüestió a investigar.

A partir d’aquests criteris i del coneixement acumulat durant l’elaboració del marc teòric, s’acaben de determinar les tècniques de recollida i anàlisi de dades i es dissenyen els instruments de recerca.

fonts informacioÉs possible que, durant l’elaboració del marc teòric, l’estudiant hagi accedit a investigacions prèvies que inspirin aquest disseny: fonts d’informació a l’abast (per exemple, les ONG especialitzades que han publicat sobre la qüestió de recerca), estratègies de recerca…

Durant l’elaboració del marc teòric poden trobar-se, fins i tot, estudis previs amb instruments de recerca ja experimentats que l’estudiant pot aplicar a la seva investigació. Per exemple, es poden trobar estudis d’opinió realitzats a partir d’enquestes que l’estudiant pot replicar en el seu context; i, posteriorment, comparar els resultats de la seva recerca amb els d’aquests estudis previs.

En síntesi, el disseny metodològic implica les següents tasques:

  • Identificar criteris d’anàlisi, a partir dels continguts del marc teòric, que permetin donar resposta a l’objectiu de recerca.
  • Definir les tècniques de recollida de dades que s’aplicaran.
  • Dissenyar els instruments de recollida i processament de dades.
  • Planificar la recollida, processament i anàlisi de dades.
  • Procedir a la revisió ètica de la recerca en cotutoria.

Recursos per al disseny metodològic

left right
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework