Mapa mental

S’utilitza en la primera trobada d’orientació de l’estudiant.

MapaTemaDescarregar en PDF

Es comença a completar per l’el·lipse central i, a partir de les qüestions del voltant, s’avança en la concreció de l’objectiu.

És un recurs perquè l’estudiant reflexioni sobre allò que li interessa de la qüestió a investigar, així com la relació d’aquestes inquietuds amb els drets humans. A partir de les seves respostes, s’inicia un diàleg per identificar línies d’investigació.

Una vegada decidit l’objectiu d’investigació, els continguts del mapa serveixen de guió per a la redacció de la primera part de la introducció: quin tema he escollit, per què m’interessa aquest tema, per què és important aquest tema (a partir de l’orientació, quins drets afecta) i quin coneixement nou es pretén aportar. A partir d’aquesta presentació, redactarem quin és l’objectiu o pregunta que guia la investigació.

En l’el·lipse central es trobaran els termes clau per iniciar el marc teòric de la recerca.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework