Diagrama: del disseny metodològic a l’anàlisi de dades

recollida-i-analisi
Descarregar en PDF

La guia de procediments permet que l’estudiant es faci una idea de les tasques que ha de realitzar; mentre que el diagrama de procés (mostrat a la part superior d’aquesta pàgina) detalla, més concretament, els passos de la recerca.

marco-teorico

Com a material de suport, el diagrama s’introdueix a l’inici del disseny metodològic, una vegada disposem del marc teòric, que és un element imprescindible per poder desenvolupar el disseny metodològic i l’anàlisi de dades.

En general, l’alumnat de batxillerat destina molt de temps a l’elaboració del marc teòric, tal com habitualment ha fet durant els treballs acadèmics de secundària i d’etapes educatives anteriors. Això no obstant, el treball de recerca de batxillerat s’adreça al desenvolupament de la competència en recerca, que es construeix a partir dels procediments del diagrama.

L’elaboració del marc teòric és, sens dubte, un pas imprescindible de la investigació; però és suficient que tingui una extensió de 10 pàgines que abordin dos elements bàsics: els conceptes clau i l’estat de la qüestió. Per educar en ciutadania global i drets humans és imprescindible anar més enllà del marc teòric i, efectivament, fer recerca, que és la que contribueix al desenvolupament del pensament crític.

Altres materials

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework